CONSOLIDACIÓ FINANCERA

El Santander estudia una ampliació de capital per comprar el Popular

El banc que presideix Ana Botín intentaria aixecar 5.000 milions per aconseguir el control de l'entitat amb problemes

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El Banco Santander estudia, amb els seus assessors, una ampliació de capital d'uns 5.000 milions d'euros per fer front a la compra del Popular si finalment decideix licitar pel banc que presideix Emilio Saracho, informa l'agència de notícies Bloomberg, que cita fonts familiaritzades amb el procés. Segons aquestes fonts, l'entitat financera que presideix Ana Botín utilitzaria els fons captats amb l'operació per reforçar els seus nivells de capital, que es podrien veure erosionats per l'absorció de Popular.

La informació que publica l'agència de notícies no descarta que l'augment de capital pogués ser encara més alt, si bé subratllen que aquesta ampliació només s'efectuaria en el cas que l'entitat que presideix Ana Botín decidís licitar pel Popular, una decisió que encara no està presa.

L'equip que lidera Emilio Saracho està cada vegada més pressionat per trobar una solució a la greu crisi que viu l'entitat. En tot just una setmana, el banc ha perdut la meitat del seu valor a la borsa, que en l'actualitat amb prou feines supera els 1.300 milions d'euros i el primer trimestre de l'any van sortir de l'entitat 3.956 milions d'euros de dipòsits, d'acord amb els seus registres.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, Moody's i DBRS han tornat a rebaixar el ràting del deute i dels dipòsits del Popular, que s'enfonsa dins del grau especulatiu, conegut en l'argot com a 'bo porqueria'.

L'entitat que presideix Emilio Saracho està a l'espera que es decideixi el futur del grup, que podria passar per la venda a una altra entitat com el Banco Santander o per una ampliació de capital. A més, el banc segueix immers en un profund procés de desinversions.