CALENDARI LABORAL

5 de juny del 2017: ¿On és festiu la Segona Pasqua?

La Pasqua Granada només és festa aquest any en alguns municipis

 

  / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts

El 5 de juny del 2017, dia de la Segona Pasqua (o Pascua Granada), només és festa en alguns municipis d'Espanya -amb Barcelona al capdavant-, donat que cap comunitat autònoma l'ha triat com a festiu per a aquest any.

De fet, les úniques capitals de província en què el 5 de juny no és laborable són, a més de la citada Barcelona, GironaCiudad Real (que celebra la Romeria d'Alarcos) i Zamora (que commemora la Festivitat de La Hiniesta).

La Segona Pasqua és una festa d'especial tradició a Catalunya, on el 2016 va arribar fins i tot a ser festiu autonòmic perquè la Diada va caure en diumenge.

De fet, els municipis que han escollit la Pasqua Granada (també anomenada de Pentecosta) com a festiu es concentren en aquesta comunitata. L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat són els més destacats, però n'hi ha molts més que poden consultar-se en aquest buscador:

Notícies relacionades

(Si el teu mòbil no mostra el buscador, accedeix a la versió clàssica.)

El calendari laboral del 2017 a Catalunya inclou un altre cap de setmana llarg al segon trimestre, al marge de la Setmana Santa. És el de l'1 de maig, que aquest any cau en dilluns.