AEROLÍNIES

British Airways cancel·la els seus vols des de Londres per la caiguda del sistema informàtic

Els problemes només afecten els vols de la firma britànica

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Jornada d'endarreriments al Regne Unit a causa de problemes informàtics d'origen desconegut per a l'aerolínia de bandera britànica. L'aerolínia British Airways ha informat d'una caiguda del seu sistema informàtic aquest matí que està provocant nombrosos endarreriments i cancel·lacions. Cap a les dues del migdia, la firma ha anunciat que s'ha vist obligada a cancel·lar tots els seus vols des de Londres (aeroports de Heathrow Gatwick) fins almenys les sis de la tarda hora local (19.00 hores a Espanya).

Aquests canvis d'horari afecten especialment els aeroports del Regne Unit, però també els vols que opera la companyia a tot el món. 

Un portaveu de l'empresa ha assenyalat que estan treballant per resoldre el problema "com més aviat millor". Sobre l'origen de la caiguda, la companyia només ha assegurat que "no hi ha evidències" que es tracti d'un "ciberatac".

ENDARRERIMENTS I CANCEL·LACIONS

Els endarreriments afecten només els vols de la companyia britànica, i en aeroports com London Heathrow la resta de companyies operen amb normalitat.

A Espanya, la majoria de vols que té British Airways són en codi compartit i operats per altres empreses del grup IAG, com Iberia Vueling. Aquests vols en principi no estan tenint problemes relacionats amb la caiguda del sistema de British Airways.

No obstant, els vols operats per British entre Espanya i el Regne Unit sí que tenen complicacions. És el cas del BA459 entre Madrid Londres, que no ha sortit a l'hora prevista. A Barcelona, hi ha previstos per a aquest dissabte tres vols de British Airways amb destí Londres que es poden veure afectats.

QUEIXES DELS PASSATGERS

Notícies relacionades

Els passatgers han informat a través de les xarxes socials dels problemes en aeroports com el de Heathrow.

Un d'ells, el periodista Martyn Kent, ha assegurat que després d'una hora i mitja asseguts a l'avió sense enlairar-se, el capità ha descrit els problemes informàtics com a "catastròfics".