El Corte Inglés descarta sortir a borsa aviat

L'objectiu de la companyia és treballar com si cotitzés en el mercat, segons el seu president Dimas Gimeno

lpedragosa38622756 dimas gimeno170526200717

lpedragosa38622756 dimas gimeno170526200717 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’El Corte Inglés, Dimas Gimeno, va assegurar ahir que el grup de distribució es troba immers en un procés de modernització intern amb l’objectiu de treballar com si l’empresa cotitzés en borsa equiparant tots els processos als de les firmes cotitzades. 

    

«Estem centrats a enfortir-nos dins d’un mercat competitiu, professionalitzar-nos cada vegada més i treballar com si cotitzéssim i el dia de demà, Déu dirà, i es plantejarà com en qualsevol altra empresa en el consell d’administració perquè prengui una decisió», va afirmar el primer executiu del grup en resposta a una pregunta del públic sobre els seus plans de sortir a borsa.

    

El grup, que compta amb 94 establiments, va generar un impacte econòmic de 25.000 milions d’euros el 2016, fet que representa un pes del 2,6% sobre el PIB espanyol, amb un efecte sobre l’ocupació de 340.000 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts, segons xifres facilitades per Gimeno. La cadena de grans magatzems suposa el 2,6% del PIB català, amb un negoci de generat de 1.800 milions d’euros i una xarxa de 4.000 proveïdors a l’àrea de Catalunya.

Notícies relacionades

    

Gimeno ha destacat la necessitat d’evolucionar el negoci tradicional a la vegada que es mantenen els èxits del passat aconseguits. Així mateix, va posar èmfasi en la importància del sector turístic per al negoci de la distribució al destacar que els viatgers de 16 països de fora de la Unió Europea van generar l’any passat 12.700 milions d’euros.