GEGANT ASIÀTIC

Moody's rebaixa el ràting de la Xina per primera vegada des del 1989

L'agència explica la seva decisió pel previsible deteriorament de la fortalesa financera xinesa en els anys vinents

Moody's rebaixa el ràting de la Xina per primera vegada des del 1989

THOMAS PETER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Moody's ha rebaixat en un esglaó la nota de solvència del deute a llarg termini de la Xina, que passa des de 'Aa3' fins a 'A1' amb perspectiva estable, en el que suposa la primera retallada de ràting del gegant asiàtic per l'agència nord-americana des del 1989, que ha explicat la seva decisió pel previsible deteriorament de la fortalesa financera xinesa en els anys vinents.

En aquest sentit, Moody's espera que l'endeutament generalitzat de l'economia s'incrementarà en els pròxims anys, mentre que les reformes planejades probablement s'alentiran, però no evitaran aquest palanquejament més gran.

"No pensem que l'esforç reformador tingui prou impacte, ni que sigui prou ràpid, per contenir l'erosió de la fortalesa financera associada amb un creixent endeutament generalitzat i un creixement més lent", adverteix Moody's.

Notícies relacionades

De fet, l'agència preveu que el Govern xinès aplicarà de manera sostinguda polítiques d'estímul per mantenir un creixement robust davant els creixents impediments estructurals, cosa que contribuirà a incrementar el deute.

En aquest sentit, Moody's assenyala que la desacceleració del creixement del PIB des d'un màxim del 10,6% el 2010 al 6,7% el 2016 reflecteix en gran mesura un ajust estructural que s'espera que continuï i redueixi la potència de creixement de la Xina al 5% en els pròxims cinc anys, mentre que el deute governamental augmentarà de manera gradual fins al 40% el 2018 i a prop del 45% a finals de la present dècada.

Temes:

Crisi Xina