Tesla obre a Barcelona la seva primera botiga temporal d'Espanya

L'objectiu és promocionar els cotxes elèctrics de la marca abans d'instal·lar un concessionari estable

38384482 601

38384482 601 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

La marca automobilística Tesla ha obert aquest divendres a Barcelona la seva primera botiga a Espanya en format 'pop-up' o temporal, que estarà situada al Port Vell per mostrar tota mena de vehicles de mobilitat basats en la seva aposta 100% elèctrica.

Aquesta botiga serà temporal, ja que estarà a la capital catalana fins al 12 de juliol, però després de l'estiu la firma inaugurarà un punt de venda permanent, una idea que també té prevista a Madrid, ha informat la companyia comunicat.

Tesla s'ha convertit per mèrits propis en una marca emblemàtica i de luxe, un exemple de vehicles elèctrics d'alta gamma, amb prestacions esportives i costos de manteniment baixos. No obstant, tota aquesta exhibició tecnològica i de disseny encara està unida a preus superiors als 100.000 euros, cota que ha promès rebaixar al voltant dels 30.000 euros per vehicle amb el model 3, que està previst que llanci aquest any. El vehicle es pot reservar amb el pagament previ de 1.000 euros

La 'pop-up' de Tesla a Barcelona té l'objectiu d'informar i guiar els clients interessats, així com fer demostracions i proves de conducció, que es podran sol·licitar a través de la pàgina web de la companyia.

Tesla compta en aquests moments a Espanya amb deu estacions de supercarregadors -carreguen les bateries en minuts- i 54 carregadors individuals, i la companyia planeja durant el 2017 afegir 14 noves estacions per tot el país.

PROVES PRECONCERTADES

L'automobilística dels EUA ha assegurat que les persones que vagin a la botiga podran conduir el Model S, el primer sedan 'premium' de la marca amb una autonomia de fins a 632 quilòmetres amb una sola càrrega, i el Model X, un SUV (tot terreny urbà) amb una autonomia de fins a 565 quilòmetres. Per reservar una prova de conducció, els clients interessats s'hauran de registrar amb antelació en una web.

Paral·lelament a aquesta botiga efímera, la marca nord-americana manté el seu pla d'obrir en la segona meitat del 2017 un concessionari a Barcelona i un altre a Madrid. A aquests concessionaris es traslladaran els equips comercials que ara operen a les dues ciutats i que s'encarreguen de gestionar els encàrrecs que arriben a la web de Tesla des del territori espanyol.

VENDA DIRECTA

Notícies relacionades

Tesla, que és present aquest any per primera vegada a l'Automobile Barcelona, el renovat Saló de l'Automòbil de Barcelona, ha fet el pas de comercialitzar els seus vehicles a Espanya de manera directa i no només a través de la seva web.

La marca californiana ha triat Barcelona per instal·lar la seu de la seva filial a Espanya, Tesla Spain, que es dedicarà a la importació, distribució i venda de vehicles elèctrics i sistemes d'emmagatzematge d'energia, així com peces, accessoris i altres productes relacionats amb el sector.