El Cercle d'Economia reclama una política per "reconduir el malestar social"

L'entitat alerta sobre els perills de la corrupció en la seva nota d'opinió que emmarca la reunió anual de Sitges que se celebrarà del 25 al 27 d'aquest mes

jgblanco38499410 barcelona 19 05 2017 juan jose bruguera i jordi alberich al 170519133915

jgblanco38499410 barcelona 19 05 2017 juan jose bruguera i jordi alberich al 170519133915

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Cercle d'Economia reclama una política per "reconduir el malestar social". En la nota d'opinió amb què aquesta entitat emmarca la reunió anual que se celebrarà del 25 al 27 d'aquest mes a Sitges insisteix en la necessitat que els governs central i català dialoguin i a combatre la corrupció, que "a més de deteriorar la democràcia, impacta molt negativament en l'economia".

El president del Cercle, Juan José Brugera, assegura que el repte és "consolidar el creixement sostenible" amb una aposta directa per l'educació i la formació, reforçar l'exportació, un compromís amb l'equilibri de les finances públiques, la racionalització de la despesa pública i de l'estructura impositiva i fomentar la R+D+I.

Respecte al conflicte català, Brugera ha recordat l'anterior nota d'opinió i que "comprometre's amb la seva solució ha de formar part de la bona política".

La XXXIII Reunió Cercle d'Economia se celebra amb el lema 'Societat, política i economia en temps d'incertesa'. Dos dels principals temes que es debatran tenen a veure amb la "preocupació per les fractures socials i l'impacte de la revolució digital".

I és que el que s'ha viscut en els últims anys "és més que una crisi econòmica" i ha provocat, alerten, un malestar que ha castigat les classes mitjanes i ha donat impuls als populismes i els nacionalismes.

A MITJÀ TERMINI

Segons el Cercle, "cal que la Unió Europea respongui amb polítiques a mitjà termini i graduals davant una ciutadania que es distancia del discurs europeu" i que es fonamenti en una Europa "més justa i més eficient".

Aquesta entitat també afirma que Espanya "està en condicions de recuperar protagonisme a Europa", perdut en els últims anys.

Notícies relacionades

El director general del Cercle, Jordi Alberich, ha explicat que a diferència de l'any passat, les jornades del 2017 tindran més pes empresarial que polític. El 2016, com que hi havia eleccions, segons Brugera, era normal que hi hagués més presència de polítics.

El president Carles Puigdemont inaugurarà les jornades dijous, i el cap de l'Executiu central, Mariano Rajoy, les clausurarà dissabte. Tampoc coincidiran el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que hi participarà dijous; i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, que ho farà divendres.