RESTAURACIÓ

Adeu al Viena original

La cadena d'entrepans tancarà el seu primer local de Sabadell i el traslladarà en un altre més gran

El local original del grup Viena, al centre de Sabadell.

El local original del grup Viena, al centre de Sabadell. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

A Sabadell no es parla de res més. Viena ha decidit posar punt final a la història del seu mític restaurant, situat a la cèntrica plaça de Sant Roc, al cor de la ciutat. No és un adeu, expliquen els directius del grup, sinó una invitació per seguir creixent, i és que l'activitat es traslladarà a uns 50 metres, a la mateixa plaça. S'instal·larà en un local molt més gran, que li permetrà adoptar el nou estil del restaurant d'èxit no només a Sabadell, sinó també a la resta de Catalunya.

L'aventura empresarial de Viena va començar el 1969, quan dos industrials del sector tèxtil (com cal esperar a Sabadell), Silvestre Siscart i Pere Llorens, van decidir obrir un restaurant dedicat a l'elaboració d'entrepans. Ho van fer amb un petit establiment, però al cap de poc temps es van traslladar al local de la plaça Sant Roc.

Avui dia, el local s'ha convertit no tan sols en un lloc de pelegrinatge, sinó també en orgull local, on molts dels veïns de la ciutat, quan mostren el centre a les seves amistats, els ensenyen l'Ajuntament, l'església de Sant Fèlix i el Viena original. La seva barra el fa singular, ja que es tracta dels pocs establiments de la cadena on encara es pot asseure a la barra, davant la planxa, esperant que arribi l'entrepà.

La intenció  de la cadena és ampliar la capacitat del seu primer local i adaptar-lo al nou estil del grup

Molts dels habituals temen que això es perdi amb el canvi de local. Es tracta d'una mudança a pocs metres, per instal·lar-se en un espai amb més capacitat, on els grans finestrals aporten més llum natural, i que adoptarà el sistema de pantalles i l'estètica que impera en els nous restaurants. També en aquells que s'han renovat recentment, com el que es troba en el mateix Eix Macià de la ciutat.

Notícies relacionades

I de remodelació en remodelació, ha tocat el torn al restaurant històric, el primer de la gran cadena actual, que disposa d'uns 50 locals a Catalunya, Andorra i el País Valencià. "Ha sigut una decisió estimada i meditada, Sabadell és la ciutat que ens va veure néixer, i el Viena de Sant Roc és un dels nostres locals més emblemàtics. Teníem clar que només faríem el canvi si aconseguíem trobar un local millor i a la mateixa plaça", assenyala el conseller delegat i director general de Viena, Marc Siscart.

El canvi és, assegura, per millorar i adaptar-se a les necessitats del client actual, però molts dels habituals han posat el crit al cel perquè consideren que es perdrà l'al·licient d'anar “al” Viena, l'autèntic, on es pot menjar a la barra i parlar amb els cambrers. Tot i així, la firma assegura que l'esperit original es mantindrà amb la incorporació de certs elements que el faran únic, amb el fi de preservar l'essència del restaurant actual.