AUTOMOBILE BARCELONA 2017

Les 12 principals novetats del Saló de l'Automòbil de Barcelona 2017

Les principals marques del sector presenten les seves grans novetats al Saló de l'Automòbil de Barcelona 2017

 

  / ALBERT BERTRAN

5
Es llegeix en minuts
GEMMA GARCIA / TELVA SOMOZA / BARCELONA

El Saló de l'Automòbil de Barcelona 2017, ara anomenat Automobile Barcelona, comença aquest cap de setmana al recinte firal Montjuïc. Durant els pròxims dies, les principals marques automobilístiques presentaran els seus models i oferiran als visitants una àmplia oferta de novetats. Entre totes, destaquem 12 models de cotxe amb personalitat que brillaran amb llum pròpia durant aquesta nova edició de la mostra de l'automòbil per excel·lència.

HYUNDAI I30      

La nova generació d'aquest model és la gran novetat de la marca sud-coreana. Desenvolupada sobre una nova plataforma en què ha utilitzat el doble d'acers d'alta resistència respecte a la generació anterior, el nou i30 té més rigidesa estructural i més lleugeresa. Està disponible en tres versions dièsel derivades del motor 1.6 CRDi que ofereixen 95, 110 i 136 CV, mentre que en gasolina es pot escollir entre un tricilíndric 1.0 T-GDi de 120 CV o un quatre cilindres 1.4 T-GDi de 140 CV.     

MAZDA CX-5

No és una nova generació, però gairebé. La firma nipona renova el CX-5 modificant la seva imatge, ja que el capó és més llarg i els grups òptics llueixen un nou disseny més estilitzat. A més, els pilots també són nous i les llantes han sigut redissenyades. L'interior també s'ha renovat del tot i ara ofereix una millor presentació. Està disponible amb dos motors dièsel de 150 i 175 CV i un de gasolina de 165. El CX-5 arribarà al mercat d'aquí a poques setmanes.

BMW SÈRIE 5 TOURING

La marca alemanya llança la variant familiar del Sèrie 5. Pràcticament ofereix les mateixes dimensions que la berlina, però, en relació amb la generació anterior, el maleter és una mica més gran ja que té una capacitat de 570 litres que pot augmentar fins als 1.700 (abatent el respatller dels seients del darrere). Arriba amb quatre motors, el 530i de 252 CV i el 540ixDrive de 340 CV de gasolina i els dièsels 520d de 190 CV i 530d de 265 CV. Aterrarà al nostre mercat durant el mes de juliol.

KIA STINGER

La marca sud-coreana anticipa el nou model amb què es vol endinsar en un segment inèdit per a ella. L'Stinger, la berlina esportiva, compta amb una imatge molt semblant a la d'un cupè, ja que el sostre llueix una acusada caiguda. Les seves línies no passen gens desapercebudes, tant per l'estètica com per les dimensions. Estarà disponible amb un motor V6 de 3.3 litres amb doble turbocompressor i 375 CV i un quatre cilindres de 2.0 litres amb 256 CV. En dièsel, es disposarà d'un 2.2 litres de 200 CV. L'Stinger arribarà al nostre mercat a finals d'any.

MERCEDES-BENZ CLASSE E CUPÈ

La marca alemanya ha posat a la venda aquesta versió cupè del Classe E que destaca per la seva atractiva imatge. Ha augmentat la seva mida respecte a l'anterior generació, ja que és 12 centímetres més llarg, però també més ample i alt, i té una distància entre eixos 11 centímetres superior. Està disponible amb dos motors gasolina de 245 i 333 CV, amb propulsió posterior i tracció a les quatre rodes respectivament, i un dièsel de 194 CV.

MITSUBISHI ASX

La marca japonesa renova el seu SUV compacte amb una estètica que, bàsicament, al frontal adopta el mateix estil familiar ja vist a l'Outlander, a més d'introduir altres canvis destacables, com la incorporació d'una antena de ràdio tipus aleta de tauró sobre el sostre i les noves llantes de 18 polzades. Pel que fa als motors, la gamma està integrada per dues versions dièselun 160 DI-D de 114 CV i un 220 DI-D de 150 CV. En gasolina, l'empresa ofereix un motor 160 MPI de 117 CV.

MINI COUNTRYMAN HYBRID

Aquesta nova generació del Mini Countryman, que també té una versió híbrida endollable que arribarà al mercat molt aviat, celebra la presentació dinàmica mundial. El sistema híbrid està compost per un motor 1,5 litres de combustió de gasolina que ofereix 136 CV. El motor elèctric, de tipus síncron, rendeix 88 CV, de manera que la potència total del sistema és de 224 CV. Així, s'anuncia una autonomia elèctrica de 40 quilòmetres.

SUZUKI SWIFT

La marca japonesa presenta la tercera generació del Swift, que presenta una nova plataforma que li permet oferir més rigidesa estructural i, no obstant, ser 120 quilos més lleuger que la generació anterior. El seu interior és més espaiós, en especial les places del darrere i, a més, el maleter també en surt beneficiat. El Swift, ja a la venda, presenta dos motors de gasolina. L'1.2 Dualjet de 90 CV i un tres cilindres d'1.0 litres sobrealimentat que dona 111 CV i que va amb una caixa de canvis manual de cinc marxes.

SEAT ATECA FR

L'empresa espanyola aprofita el Saló de l'Automòbil per presentar la versió més esportiva del Seat Ateca. El seu exterior es diferencia de les versions anteriors per la presència del logotip FR al frontal i a la porta del maleter, així com per les barres del sostre i els marcs de les finestretes de color negre. Es comercialitza amb propulsors de gasolina i dièsel que van des dels 150 fins als 190 CV combinats amb transmissions manuals o DSG. Així mateix, un motor 2.0 TSI de 190 CV 4Drive estarà disponible a partir d'ara en la gamma Ateca.

TOYOTA YARIS

El fabricant japonès presenta un Yaris amb una imatge renovada i amb moltes modificacions a nivell mecànic. El canvi més apreciable és el nou frontal, més dinàmic, amb una calandra redissenyada i nous grups òptics. Al darrere s'ha canviat la porta del maleter i ara els pilots porten llums de led. Pel que fa als motors, hi ha un nou propulsor atmosfèric d'1.5 litres que rendeix 111 CV i que va associat a un canvi manual de sis marxes.

RANGE ROVER VELAR

Notícies relacionades

El nou model de luxe del fabricant britànic destaca, interiorment, per disposar de molt espai gràcies als seus 4,80 metres de longitud, una distància d'eixos de 2,87 metres i un maleter amb una capacitat de 673 litres. El Range Rover Velar presenta una oferta de sis grups de propulsors. Tres dièsels amb potències de 180, 240 i 300 CV, i tres de gasolinael tipus Ingenium de 250 CV i el V6 de 380 CV. A finals d'any, n'arribarà un altre de 300 CV.

HONDA CIVIC TYPE R

El nou Civic torna a la càrrega amb la seva versió més esportiva, després de batre el rècord del circuit de Nürburgring. Aquest Type R presenta una imatge bastant agressiva, i destaca en especial el frontal, amb una calandra que enllaça amb els grups òptics i unes generoses preses d'aire per refrigerar el motor, ubicades al para-xocs. Pel que fa al motor, munta una versió evolucionada del que ja portava l'anterior Type R però amb 10 CV més de potència, fins als 320 CV.