Comença la campanya presencial de l'impost de la renda

Els contribuents poden començar a anar a les oficines de l'Agència Tributària amb cita prèvia o a altres administracions perquè els facin la declaració

 

  / PÉREZ CABEZA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Encara que la campanya de la renda 2016 va començar el dia 5 d'abril, ho va fer només per a les declaracions per internet. A partir d'aquest dijous, els contribuents podran confirmar, modificar els esborranys o demanar que els facin la declaració a les oficines de l'Agència Tributària i les d'administracions autonòmiques i locals col·laboradores. És una de les dates clau de la campanya

D'aquesta manera entra en funcionament el servei de cita prèvia que dura fins al pròxim 30 de juny, final de la campanya de la renda 2016. Es pot concertar cita per internet a la web de l'agència o trucant als telèfons 901 22 33 44 o el 91 553 00 71, de dilluns a divendres de 9 a 19 hores, fins al 29 de juny.

L'Agència Tributària ha advertit que determinats números de telèfon falsos ofereixen concertar cita prèvia. Es tracta de números, que li són "totalment aliens" i que, per tant, no serveixen per concertar les cites, a més de suposar elevats costos per trucada per als usuaris.

La campanya de la renda de 2016 va començar el 5 d'abril per a la presentació telemàtica i la principal novetat és que desapareix definitivament el programa Padre d'ajuda a la confecció de la declaració de la renda, que ja es va eliminar l'any passat per a la majoria dels contribuents i únicament va quedar relegat als declarants d'activitats econòmiques, bàsicament autònoms.

Des d'aquesta campanya, tots els contribuents poden utilitzar Renda Web. Gràcies a aquest sistema s'agilitzen els tràmits i també les devolucions, que suposa tres de cada quatre declaracions presentades.

RECTIFICACIÓ DE L'AUTOLIQUIDACIÓ

Una altra de les principals novetats a Renda Web és la possibilitat de sol·licitar la rectificació d'autoliquidació de l'impost a través de la mateixa declaració quan el contribuent hagi comès errors o omissions que determinin una devolució més gran a favor seu o un ingrés menor.

Notícies relacionades

Al seu torn, l'Agència Tributària ha establert un programa pilot per a la confecció d'un nombre reduït de declaracions a partir de trucades que realitzarà la mateixa AEAT a contribuents en supòsits en què, en un determinat moment i certs perfils de declaracions més senzilles, no existeixin cites disponibles per a l'atenció presencial.

L'Agència Tributària preveu rebre en aquesta campanya 19,75 milions de declaracions, un 1% més, de les quals 14,77 milions, un 1% més, donaran dret a devolució, per import d'11.198 milions d'euros, un 2,1% més, mentre que les restants 4,17 milions de declaracions sortiran amb resultat a ingressar, un 0,6% més, per un import de 8.537 milions, un 7,4% més.