ASSEMBLEA DE L'EMPRESA FAMILIAR

La meitat de la gran empresa familiar preveu augmentar la seva plantilla aquest any

Tres de cada quatre empreses de l'Institut de l'Empresa Familiar preveu augmentar la seva inversió el 2017

Rajoy reconeix davant el IEF que no preveu abaixar les cotitzacions socials a curt termini

38354889 601

38354889 601 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

La meitat del centenar de grans empreses que integren l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) preveuen augmentar la seva plantilla el 2017 i tres de cada quatre projecten augmentar la seva inversió a Espanya en aquest exercici. Els resultats de l’enquesta que cada any presenta el IEF en ocasió de la seva assemblea anual revelen en aquest ocasió més optimisme sobre la situació econòmica, si bé aquesta mereix encara una puntuació moderada, de 5,88 punts sobre un barem total de 9 punts.

El 80% dels presidents o consellers delegats enquestats opinen que a curt i mitjà termini l’economia espanyola gaudirà d’un «moderat» augment de l’activitat amb una «limitada» creació neta d’ocupació. Només el 13% aposten per un augment «ràpid» i «intens» del creixement i de l’ocupació i amb prou feines el 7% vaticinen una progressió «fràgil», sense creació neta de llocs de treball. 

El centenar de grans firmes que integra el 'lobby' de l’empresa familiar compta amb més de 1,25 milions de treballadors i el 33% té presència en els cinc continents; entre els seus membres hi ha representants dels sectors d’alimentació, hoteler, editorial, financer, energètic, de distribució, transport, béns de consum, indústria i construcció.

SENSE RETALLADES ADDICIONALS 

«Pensem que el país comença a superar la crisi i que ha arribat el moment d’emprendre reformes de calat que facin d’Espanya un lloc millor per viure i desenvolupar l’activitat empresarial», va dir el president del IEF, Ignacio Osborne, al president del Govern, Mariano Rajoy, en l’acte de clausura de la 25a Assemblea del IEF celebrada ahir a Madrid.

Rajoy va exalçar l’intens ritme de creixement i creació de llocs de treball amb què ha començat el 2017 i va dir que per mantenir-lo cal «continuar amb la línia de reformes estructurals» empresa en els últims anys i, sobretot, no fer marxa enrere en cap. «La meva preocupació en aquest moment no és la de fer més reformes, sinó mantenir les que s’han fet», va afirmar el líder conservador.

SENSE MÉS AJUSTOS

En aquest sentit, Rajoy va revalidar el seu compromís amb la reducció del dèficit públic. Rajoy va assegurar que «la bona marxa» de l’economia espanyola a la primera part del 2017 permet augurar que l’objectiu de reduir el dèficit públic al 3,1% del PIB el 2017 «es podrà assolir sense necessitat de mesures addicionals» d’ajust.

Notícies relacionades

El president del Govern, Mariano Rajoy, va descartar poder emprendre per ara rebaixes ni en les cotitzacions socials ni en els impostos. «En el curt termini no tenim intenció de modificar les cotitzacions socials», va dir Rajoy.

El president Rajoy va situar la impossibilitat d’abaixar les cotitzacions socials en la necessitat de no interferir en el debat obert al Congrés dels Diputats sobre la reforma de les pensions.