EL FUTUR DE L'AUTOMÒBIL

Tesla llançarà un camió elèctric al setembre

El president de la companyia, Elon Musk, tuiteja el desenvolupament de nous vehicles autònoms en els pròxims mesos

FILE - In a Sept. 29, 2015, file photo, Elon Musk, CEO of Tesla Motors Inc., talks about the Model X car at the company’s headquarters, in Fremont, Calif.  Unable to string together profitable quarters, electric car and solar cell maker Tesla Inc. reported a loss for the last three months of 2016. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File)

FILE - In a Sept. 29, 2015, file photo, Elon Musk, CEO of Tesla Motors Inc., talks about the Model X car at the company’s headquarters, in Fremont, Calif. Unable to string together profitable quarters, electric car and solar cell maker Tesla Inc. reported a loss for the last three months of 2016. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File) / Marcio Jose Sanchez (AP)

1
Es llegeix en minuts

El fabricant nord-americà d'automòbils sense conductor, Tesla, planeja llançar al setembre un camió elèctric, segons ha anunciat el fundador de l'empresa, Elon Musk. També ha precisat aquesta data per a l'arribada d'un 'pickup' i un vehicle esportiu

Després de l'aparició del Modelo 3, un seden que arribarà al mercat al mes de juliol. Tesla donarà a conèixer un camió lleuger elèctric al setembre i, posteriorment, una 'pickup' en 18 o 24 mesos. Musk va realitzar aquest dijous els anuncis en una sèrie de tuits. 

Musk ha exposat a través de les xarxes socials el futur dels productes de Tesla en altres ocasions. Ja va passar l'estiu passat amb el seu 'Master Plan, Part Deux', dirigit a catapultar al mercat el seu Modelo 3 i passar de ser una companyia de veta de mercat a una de dirigida al gran públic. L'estratègia de la companyia, a més, incorporava  la visió de "cobrir la major part de les formes del transport terrestre".

SEGÜENT NIVELL

"El nostre equip ha realitzat un extraordinari treball", va tuitejar Musk aquest dijous, en relació amb el nou camió. "De veritat és el següent nivell". Els analistes han especulat ràpidament que Musk estigui al·ludint a la possibilitat que el vehicle pugui ser autoconduït. La indústria de l'automòbil ha adoptat un sistema de cinc nivells per mesurar la capacitat d'autonomia dels vehicles. El nivell més elevat és el que permet al vehicle realitzar totes les tasques relacionades amb la conducció. 

Notícies relacionades

"Almenys ha de ser una camió semiautònom", ha comentat a Bloomberg Ben Kallo, analista de Robert W. Baird. "L'important és que mentre que tothom està concentrat en el Modelo 3, Tesla està desenvolupant altres projectes importants", ha agregat.

L'empresa Tesla ha declinat realitzar qualsevol altre comentari, més enllà de la succinta explicació de Musk a Twitter. Les accions de la companyia, no obstant, es van revaloritzar aquest dijous un 2,4%, fins als 304 dòlars en el mercat de Nova York, cosa que li dona un valor a la companyia de 49.600 milions de dòlars (uns 45.000 milions d'euros).