Les administracions podran tornar la part de l'extra del 2012 que encara deuen

Catalunya encara té pendent mitja paga del 2012 i una extra del 2013 i del 2014, respectivament

1
Es llegeix en minuts
R.M.S / A. S. MADRID

Nou acostament als empleats públics en el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat. El text inclou en una disposició addicional un article que permetrà la "recuperació de la paga extraordinària i addicional del mes de desembre del 2012" a tots els treballadors del sector públic que encara no l'hagin recuperat. Segons el text, "les administracions i la resta d'entitats que integren el sector públic que no haguessin abonat la totalitat de les quantitats efectivament deixades de percebre com a conseqüència de la supressió de la paga extraordinària, així com de la paga addicional de complement específic o pagues addicionals equivalents, corresponents al mes de desembre del 2012, per aplicació del reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, podran aprovar aquesta devolució", encara que afegeix una prevenció que pot deixar sense efecte aquest compromís: "tenint en compte la seva situació economicofinancera".

Notícies relacionades

A Catalunya encara està pendent mitja paga extra del 2012 i les del 2013 i 2014, a les quals no fa referència aquesta disposició addicional. 

Per tornar aquesta part de la paga extra es farà com s'indicava en la llei de pressupostos del 2015 i el reial decret de l'11 de setembre pel qual es concedeixen crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el pressupost de l'Estat i s'adopten altres mesures en matèria d'ocupació pública i d'estímul a l'economia, i en la disposició addicional dotzena de la llei 48/2015, de 29 d'octubre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016. La disposició del projecte d'aquest any reforça l'obligatorietat al dotar-la de "caràcter bàsic".