Anar al contingut

Patrocina:

AUTOMOCIÓ

Seat multiplica el seu benefici net fins a 903 milions

La firma saneja els seus comptes amb una plusvàlua de 671 milions per la venda a Volkswagen de la seva filial financera

Els guanys sense ingressos extraordinaris van ser de 232 milions el 2016

Antoni Fuentes

Seat va multiplicar el seu benefici net fins a 903 milions d’euros el 2016 davant els sis milions registrats l’any anterior. La companyia va anunciar ahir aquests resultats a Barcelona després que Volkswagen donés a conèixer fa dues setmanes els guanys operatius, que van arribar als 143 milions segons la comptabilitat espanyola, fet que suposa un rècord per a la firma.
    

La marca va portar a terme el 2016 una operació que li ha permès sanejar els comptes i eixugar pèrdues acumulades durant els anys precedents. Seat va vendre la filial financera Volkswagen Finance al consorci Volkswagen amb una plusvàlua de 671 milions d’euros. L’empresa ha destinat 590 milions a eixugar pèrdues, 250 milions a dividends per al grup i 63 a reserves. Sense aquests ingressos extraordinaris, el benefici net va arribar a 232 milions, el millor nivell en els últims 15 anys de Seat. 
    

El president de Seat, Luca de Meo, va indicar que els resultats del 2016 mostren la «consolidació» de la companyia després d’un pla de millores internes iniciat el 2012. En un clar gest de compliciat als treballadors, De Meo va invitar a la presentació el president del comitè d’empresa, Matías Carnero, al qual va agrair l’esforç de la plantilla. Aquest esforç serà recompensat amb una paga pels beneficis. La firma abonarà 6,2 milions a 13.000 treballadors amb una paga de 480 euros. El 2016, l’empresa va contractar 430 persones.
    

Entre les claus de la millora es troba un augment de l’ingrés mitjà per cotxe fins a 13.760 euros, 210 euros més que en l’exercici anterior, com a conseqüència de la venda de versions més equipades i de l’inici de comercialització del primer SUV de la marca (Ateca). El resultat va ser un increment de la facturació fins a 8.597 milions. El vicepresident de finances, Holger Kintscher, va dir que aquests resultats extraordinaris situen Seat en bona posició per als pròxims anys. 
    

També va contribuir que els costos derivats de les revisions de cotxes amb motors dièsel trucats els assumeix completament el grup Volks­wagen. El grup va pagar el 2016 un total de 73,8 milions en impost de societats després de compensar 51 milions per pèrdues anteriors i 73 milions per deduccions fiscals. En aquest context de millora, les inversions van augmentar de 586 milions a 862 milions l’any passat en un moment d’acumulació de diversos llançaments de models nous o renovats com l’Ibiza, l’Ateca, l’Arona i el León.
    

De cara al 2017, De Meo es va mostrar optimista pels efectes positius del llançament del nou Ibiza i de l’Arona. Al gener i febrer, les vendes de Seat han crescut un 13,6% i van sumar 64.000 vehicles. «L’Ibiza, l’Arona i l’Ateca portaran Seat a un nou estadi a Europa», va assegurar el directiu.
    

De Meo, nascut a Milà, va ratificar novament el seu objectiu de lligar la imatge de la marca amb Barcelona, estratègia en la qual ha emmarcat la pròxima obertura d’un centre de R+D. 

0 Comentaris
cargando