el rànquing dels més acabalats del món

Bill Gates segueix encapçalant la llista de persones més riques de 'Forbes'

Amancio Ortega, amo d'Inditex, ocupa el quart lloc del món, dos per sota de l'any anterior, amb una fortuna de 71.300 milions de dòlars

gatesamancio

gatesamancio

1
Es llegeix en minuts

Un any més, el cofundador de Microsoft Bill Gates figura al capdavant de la llista de les persones més riques del món que elabora anualment la revista 'Forbes', amb una fortuna calculada en 86.800 milions de dòlars. A la llista, difosa aquest dilluns, l'espanyol Amancio Ortega, del grup tèxtil Inditex i la cadena de roba Zara, ocupa el quart lloc, dos per sota del rànquing de l'any passat, amb un patrimoni per valor de 71.300 milions de dòlars.

El segon lloc l'ocupa aquest any el nord-americà Warren Buffett, de la firma financera Berkshire Hathaway, amb una fortuna calculada en 75.600 milions de dòlars, i el tercer és per a Jeff Bezos (Amazon), amb 72.800 milions de dòlars.

El mexicà Carlos Slim, amo d'un grup d'empreses que inclou la companyia telefònica més gran del seu país, queda en sisè lloc, amb 54.500 milions de dòlars, per sota de Mark Zuckerberg (Facebook), amb 56.000 milions.

Notícies relacionades

La revista va informar que la llista d'aquest any, en la seva 31 edició, inclou 2.043 persones amb una fortuna superior als 1.000 milions de dòlars, 233 per sobre dels inclosos a la llista de l'any anterior.

Per regions, la d'Àsia-Pacífic és la que té més representants, 720, seguida pels Estats Units, amb 565, i Europa, amb 530, i per països Estats Units és el primer i el segon la Xina, amb 319.