membre d'una dinastia

El financer David Rockefeller mor als 101 anys

Expresident del Chase Manhattan Bank, va ser fundador de la Trilateral i del Grup Bilderberg, 'lobbies' de pressió d'abast mundial

David Rockefeller, reconegut banquer, ha donat part de la seva fortuna.

David Rockefeller, reconegut banquer, ha donat part de la seva fortuna.

1
Es llegeix en minuts

El multimilionari financer David Rockefeller, influent filantrop i net del fundador de la dinastia Rockefeller, ha mort aquest dilluns als 101 anys al seu domicili de Pocantico Hills, a Nova York, segons ha confirmat el seu portaveu a diversos mitjans.

El conegut banquer va presidir durant anys el Chase Manhattan Bank i va ser fundador de la Comissió Trilateral, creada el 1973 i considerada una de les organitzacions privades més influents del món.

Net del multimilionari magnat petrolífer John D. Rockefeller, fundador de Standard Oil, David Rockefeller serà considerat el principal impulsor també del Grup Bilderberg, que agrupa els magnats més importants del món i que presumeixen de marcar el ritme de l'economia mundial a través dels estrets llaços amb la banca. El caràcter secret de les converses d'aquest grup de pressió ha avivat molts debats sobre la seva verdadera influència en les decisions governamentals. David Rockefeller sempre va ser un membre especialment destacat d'aquest grup de pressió.

L'avi de David Rockefeller, John Rockefeller, està encara considerat com el nord-americà més ric de tots els temps i com la persona més acabalada de la història moderna, per això el seu cognom gairebé s'ha convertit en un genèric sinònim popular de milionari. A David, la revista 'Forbes' li atribueix una fortuna de 3.300 milions de dòlars.

Amb estudis a Harvard i Londres i doctorat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Chicago, Rockefeller va entrar el 1942 com a voluntari en l'exèrcit i va ser funcionari d'intel·ligència a Algèria i ajudant de l'agregat militar a París, on es va llicenciar amb el rang de capità el 1945.

Notícies relacionades

L'any següent va ingressar com a gerent adjunt del departament internacional del Chase Manhattan Bank, una de les entitats financeres més grans de Nova York, i el 1955 va ser nomenat vicepresident executiu, abans de passar a ocupar la presidència el 1961. El 1981, quan tenia 65 anys, va abandonar el càrrec a l'entitat financera després d'assumir la iniciativa de la seva expansió a escala internacional.

Com a filantrop, David Rockefeller va destacar pel seu suport a les arts i per finançar entre altres la creació del Rockefeller Center, el Museu d'Art Modern de Nova York, la Universitat Rockefeller i la construcció del World Trade Center. A més, va reunir una de les col·leccions d'art més importants del planeta amb obres de Picasso, Cézanne i Matisse.

Temes:

Obituaris