EVOLUCIÓ DELS INDICADORS

L'IPC es va mantenir en el 3% al febrer i encadena sis mesos en positiu

L'alça dels preus segueix al nivell més alt des de l'octubre del 2012

L'IPC es va mantenir en el 3% al febrer i encadena sis mesos en positiu

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat aquest dimarts que la taxa anual de l'índex de preus de consum (IPC) general al febrer va ser del 3%, la mateixa que la registrada el mes anterior. D'aquesta manera, l'IPC encadena sis mesos consecutius en positiu i es manté en el seu nivell més alt des de l'octubre del 2012.

Entre els grups amb més influència positiva en el comportament de la taxa anual hi ha el d'aliments i begudes no alcohòliques, que experimenta una variació de l'1,7%, set dècimes per sobre de la del mes anterior, deguda principalment a la pujada dels preus de les fruites fresques i els llegums i hortalisses fresques.

També hi va influir el transport, amb una taxa del 8,5%, gairebé un punt per sobre de la del gener, causada gairebé en la seva totalitat pel manteniment dels preus dels carburants aquest mes, davant la baixada del febrer del 2016.

Notícies relacionades

Per la seva part, el grup amb més influència negativa va ser la vivenda, ja que la seva taxa va disminuir un punt i mig, fins al 5,9%, per la reducció dels preus de l'electricitat.

La taxa de variació anual de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) va disminuir una dècima, fins a l'1%, de manera que se situa dos punts per sota de l'IPC general. A més, al febrer la taxa de variació mensual de l'IPC general va ser del -0,4%. Entre els grups amb més repercussió negativa en l'índex general hi ha la vivenda, amb una taxa del -3%, deguda sobretot a la disminució dels preus de l'electricitat, i vestit i calçat, amb una variació del -1,6%, que recull el comportament dels preus al final de la temporada d'hivern.

Temes:

IPC