LES CENTRALS PROPOSEN ELEVAR ELS SALARIS EL 3%

Els sindicats insten a apujar els salaris per compensar l'alça de la inflació

CCOO i UGT insten a incloure en els convenis clàusules de garantia per evitar la pèrdua de poder adquisitiu

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats consideren que l'alça dels preus que reflecteix l'IPC del febrer mostra la necessitat urgent d'apujar els salaris aquest any. La pujada de l'IPC del 3% al febrer fa necessari, segons les centrals, que s'incrementin els salaris per garantir que els treballadors no perden poder adquisitiu i que el creixement econòmic no se'n ressenti per una caiguda del consum intern.

En un comunicat, el sindicat UGT ha considerat que els salaris han de créixer per sobre de la inflació, així com guanyar participació sobre el repartiment de la renda, i per tant han de ser superiors als augments de productivitat. Al seu parer, els convenis col·lectius han d'incloure una clàusula de garantia per al cas que la inflació a finals d'any sigui superior a la prevista.

Notícies relacionades

La UGT ha quantificat que els salaris han d'augmentar el 2017 en una forquilla d'entre 1,8% i 3%, plantejament que defensen davant la patronal en la negociació col·lectiva que està paralitzada. Així mateix, han demanat al Govern que elevi el salari mínim fins als 800 euros aquest any i es comprometi a fer-ho fins als 1.000 euros en aquesta legislatura, així com a actualitzar l'IPREM.

CCOO insisteix en la necessitat d'enfortir la negociació col·lectiva, impulsar els salaris dels treballadors públics i privats, millorar la protecció social i garantir el poder adquisitiu de les pensions. "La creació d'ocupació i l'augment del poder adquisitiu de salaris i pensions són els dos factors que més fan per consolidar el creixement i la seva sostenibilitat, gràcies a la rebaixa de la desigualtat que generen", ha subratllat CCOO.

Temes:

Salaris IPC