SECTOR ASSEGURADOR

SegurCaixa Adeslas guanya el 35,8 % més gràcies a la reducció de sinistres

La companyia destaca que els preus de les assegurances de cotxes estan tornant a pujar

abertran37576138 madrid 07 03 2017 resultados de segurcaixa adeslas correspon170307105045

abertran37576138 madrid 07 03 2017 resultados de segurcaixa adeslas correspon170307105045 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
P. ALLENDESALAZAR / MADRID

SegurCaixa Adeslas va guanyar 191 milions d’euros el 2016, el 35,8% més que un any abans, gràcies «principalment» a la millora de la ràtio combinada (que mesura els sinistres i les despeses en relació amb els ingressos per primes i ha baixat del 90,5% al 89,2%) provocada per la reducció del nombre d’accidents. La facturació per primes també ha contribuït amb una millora del 8,6%, fins als 3.289 milions, així com la rebaixa de la taxa impositiva efectiva del 26,7% al 23,5% (en els dos casos molt pròximes al tipus nominal, 27,5% i 25%, cosa que implica que s’aprofita de poques deduccions).

    El president de la companyia integrada a Mutua Madrileña i participada per CaixaBank, Javier Mira, va admetre que aquest any és probable que es produeixi una alça de la sinistralitat per la recuperació econòmica (els assegurats, per exemple, agafen més el cotxe si les seves finances van millor o tenen més feina). Malgrat això, va assegurar que el seu objectiu és mantenir la ràtio combinada, per a la qual cosa posarà en marxa «iniciatives estratègiques», amb l’objectiu de «mantenir la rendibilitat i el creixement en un entorn de forta competència».

Notícies relacionades

    Una altra de les palanques per aconseguir-ho és elevar els ingressos per primes. L’executiu, en aquest sentit, va destacar que els preus de les assegurances de l’automòbil han pujat entre el 5% i el 6% en els mesos de gener i febrer per al conjunt del sector, després d’anys de baixades. En salut, va afegir, els preus estan estables de fa molts anys i en altres segments «fins i tot es poden abaixar».

    Mira també va recolzar el pla del Govern de crear una autoritat d’assegurances independent a partir de l’actual direcció general integrada al Ministeri d’Economia i una altra de defensa dels consumidors bancaris, financers i de pòlisses. «El sector està content», va afirmar. A més, va apuntar que la companyia no estudia cap absorció d’una altra empresa, però està «oberta» a analitzar-les, i que a finals d’any presentarà un nou pla estratègic, després de complir amb avançament els objectius de l’actual.