nova inversió

Amazon crearà a Barcelona un centre de suport a les pimes del sud d'Europa

La companyia contractarà 500 persones en els pròxims tres anys

Amazon crearà a Barcelona un centre de suport a les pimes del sud d'Europa

JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts

Amazon crearà a Barcelona un centre de servei a les pimes del sud d'Europa. La multinacional nord-americana contractarà 500 persones en els pròxims tres anys. D'aquestes, un centenar s'haurien d'incorporar a l'empresa en els pròxims mesos ja que el grup preveu que el nou centre comenci a operar abans de l'estiu.

La companyia s'ha decantat per Barcelona, que competia amb Madrid, París, Roma i Milà, perquè té un "teixit de pimes molt dinàmic". L'objectiu del nou centre és donar suport a les petites i mitjanes empreses perquè puguin fer el salt a la venda 'on line'.

Aquesta és la quarta inversió de la companyia a Catalunya en menys d'un any després del gran centre logístic del Prat, el de Castellbisbal i el centre de repartiment en una hora situat al carrer de Rosselló.  

En l'actualitat, Amazon compta amb centres similars a Irlanda, Alemanya, Eslovàquia, Sud-àfrica i els Estats Units, que registren més de 8 milions d'interaccions amb venedors, com per exemple formació, assessorament, resolució de dubtes o assistència.

SUPORT TELEMÀTIC

Des de les instal·lacions de Barcelona es donarà suport -via telemàtica- a França, Itàlia i Espanya, país on utilitzen la plataforma d'Amazon oberta a tercers desenes de milers de pimes que l'any passat van exportar productes per valor de 200 milions d'euros.

El denominat 'seller support hub' representa la cinquena inversió que Amazon anuncia a Espanya en els últims nous mesos, després de la inauguració de dues instal·lacions logístiques urbanes dedicades al servei 'Prime now' (entregues ultra ràpides) a Madrid i Barcelona, dos centres logístics a Castellbisbal i el Prat de Llobregat i l'ampliació del de San Fernando (Madrid).

Amazon Marketplace permet a empreses de qualsevol dimensió vendre els seus productes a centenars de milions de clients de tot el món a través de les 11 webs de què disposa la companyia. Des del centre multilingüe de Barcelona es donarà suport a les petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes en aquesta plataforma, tant als seus països d'origen com a clients de tot Europa i la resta del món.

PROCÉS DE CONTRACTACIÓ

La companyia, que a tot el món compta amb més de 2 milions de venedors, ja ha obert el procés per contractar els 100 primers integrants de l'equip que treballarà en aquest centre, que està previst que comenci a operar abans de l'estiu.

Notícies relacionades

Pel director general d'Amazon a Espanya i Itàlia, François Nuyts, Barcelona és la seu "ideal" per al centre, perquè la ciutat compta amb "la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i 'start-ups' especialment dinàmic i innovador".

Pel directiu, aquesta nova inversió suposa una mostra més de l'aposta d'Amazon per Espanya, on ha generat més de 1.000 llocs de treball en cinc anys, tant a les seves oficines corporatives com als seus centres logístics i tecnològics. "Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva dimensió, i el nostre nou 'seller support hub' posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital", ha explicat el vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier.

Temes:

Amazon Empreses