Facua denuncia una estafa telefònica que fa servir la devolució de la clàusula terra com a ganxo

Els usuaris reben una trucada en què s'insta a trucar a un número 807 de tarifació elevada

Una dona truca per telèfon.

Una dona truca per telèfon. / PERE BATLLE

1
Es llegeix en minuts

Facua ha denunciat davant la Fiscalia General de l'Estat una estafa telefònica que utilitza com a ganxo la devolució dels diners de les clàusules terra. Segons ha informat l'organització, els usuaris reben una trucada des d'un telèfon mòbil en què una locució indueix a creure que parla en nom del seu banc per tramitar el reemborsament dels diners i insta a trucar a una línia de tarifació addicional amb prefix 807.

"El seu departament d'assessoria i gestió financera procedirà a l'aixecament de la clàusula terra de la seva hipoteca i a valorar els diners que li corresponen per llei. Per conèixer i confirmar les dades i la quantia posi's en contacte amb els nostres assessors al telèfon 807426977", afirma el missatge sonor.

Un cop l'interlocutor aclareix que es tracta d'una suposada empresa dedicada a tramitar reclamacions davant els bancs per a la devolució dels diners, la veu comença a fer preguntes perquè l'usuari cregui que està mantenint una conversa i allargar la trucada, però en realitat es tracta d'una altra gravació.

ENGANY

"Pel seu número de DNI veig que podem reclamar més de 6.000 euros", arriba a dir la gravació, afegint que també serien "més de 2.000 euros" en concepte d'interessos. Per allargar la trucada, la locució inventa que tramitaran la devolució dels diners "en menys d'un mes" per només "20 euros de despeses de tramitació", i després comença a sol·licitar dades.

Notícies relacionades

Els usuaris que hagin sigut víctimes del frau poden reclamar a les seves companyies de telecomunicacions l'anul·lació dels sobrecostos que suposen les trucades a la línia de tarifació addicional. Trucar a un 807 amb una quarta xifra que és un 4 costa 1,57 euros per minut (1,30 més IVA) si es truca des d'un mòbil i 1,21 euros/minut (1 euro més IVA) des d'un fix.