Esfera Luz i Fortuluz s'adjudiquen una compra col·lectiva d'electricitat

Uns 21.000 particulars i pimes se sumen a l'adquisició promoguda per Anae i Selectra, amb un estalvi mitjà del 10% en el rebut

Manteniment 8Un grup de treballadors preparen la substitució del filat delectricitat duna torre dalta tensió.

Manteniment 8Un grup de treballadors preparen la substitució del filat delectricitat duna torre dalta tensió. / ARXIU

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Esfera Luz i Fortuluz s'han adjudicat la compra selectiva d'energia promoguda per l'Associació per a l'Estalvi d'Energia (Anae) i el comparador de tarifes d'electricitat i gas SelectraAssociació per a l'Estalvi d'EnergiaAnaeSelectra. Els gairebé 21.000 particulars i pimes que s'han sumat a la iniciativa experimentaran un estalvi mitjà d'un 10% en les seves factures.

La comercialitzadora Esfera Luz serà la proveïdora de tots aquells que requereixin l'oferta de gas o del dual llum i gas. D'aquesta manera, Anae i Selectra compleixen la seva voluntat de comptar amb una companyia que ofereix energia d'origen 100% renovable. En aquests casos, el descompte és del 10% en el terme fix (potència contractada) i de l'11% en els quilowatts consumits.

D'altra banda, els que es vulguin beneficiar de l'estalvi únicament en electricitat, comptaran amb els serveis de Fortuluz, amb un preu que suposa un descompte del 13% en el preu del quilowatt per hora (kWh) respecte a la tarifa regulada (PVPC) dels últims mesos.

Amb aquestes tarifes, un usuari mitjà hauria pagat entre un 9% i un 10% menys de llum que havent-se acollit a la tarifa regulada en els últims tres mesos. Si es compara amb els últims 6 mesos, l'estalvi seria de fins al 7%. Pel que fa al gas, l'estalvi és del 9% respecte a la tarifa regulada en vigor.

Des d'aquest moment, l'organització ha començat a comunicar per correu electrònic a tots els inscrits les característiques de la tarifa guanyadora més ajustada per a cada usuari. A través d'aquest correu, s'accedirà a una plataforma habilitada per a la contractació, que serà totalment gratuïta. També podran trucar al 91 123 12 60 per resoldre qualsevol dubte al llarg de procés.

Així mateix, Anae i Selectra han negociat que, per un temps limitat, l'oferta quedi oberta perquè tots aquells que ho desitgin puguin contractar l'oferta guanyadora, sense necessitat que s'hagin preinscrit amb anterioritat i sense cap cost, a la pàgina club.selectra.es/anae.

PROCÉS DE SELECCIÓ

La iniciativa de compra col·lectiva tenia com a objectiu aconseguir un estalvi mitjà d'uns 180 euros a l'any, encara que aquest pot ser més gran o més petit en funció de les característiques de cada usuari. La majoria dels que s'han sumat fins ara a aquesta iniciativa són particulars, però també està dirigida a pimes.

Notícies relacionades

Els promotors han analitzat ofertes de comercialitzadores a les quals els van demanar un preu concret del quilowatt (KW), si practiquen o no descompte en la part fixa del rebut (potència contractada) o la durada de l'oferta.

El procés de selecció d'ofertes ha sigut difícil, ja que hi ha moltes variables que dificulten la comparació. Precisament per això, el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, va anunciar la futura creació d'un indicador similar al TAE que s'utilitza amb els préstecs i els crèdits, que permetrà als usuaris fer comparacions d'una forma més senzilla i ràpida.