PROPOSTES DEL SECTOR FINANCER

Linde insta a posposar l'edat de jubilació i impulsar plans de pensions privats

El governdador del Banc d'Espanya considera inevitable la rebaixa de les pensions i fomentar mesures per contrarestar aquesta pèrdua

Luis María Linde ha proposat, entre altres mesures, el retard de l’edat de jubilació. / DAVID CASTRO / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El governador del Banc d'EspanyaLuis María Linde, ha afirmat aquest dimecres que l'economia espanyola necessita establir, entre altres mesures, un retard de l'edat de jubilació i l'impuls dels plans privats de pensions per compensar la previsible rebaixa de les pensions públiques en un futur.

Notícies relacionades

"S'ha de decidir el paper que es vol atorgar a endarreriments addicionals de l'edat de jubilació, opció que podria ser justificada per l'increment de l'esperança de vida", ha dit Linde, que s'ha mostrat partidari de desincentivar la jubilació anticipada. És la seva opinió: "L'ampliació de la vida laboral per sobre dels 67 anys tindria efectes positius".

El governador del Banc d'Espanya ha assenyalat que, malgrat que és indubtable que els últims anys no són precisament rendibles per als estalviadors, "es podria plantejar estendre el paper de l'estalvi per a la jubilació, de manera que permeti complementar els recursos del sistema contributiu públic amb l'acumulació d'actius financers per suplementar les futures pensions públiques".