CITA TECNOLÒGICA A BARCELONA

Més de 100 empreses catalanes seran presents al Mobile World Congress

L'alcaldessa Ada Colau destaca que s'està avançant a augmentar el retorn del congrés als ciutadans

 

  / JULIO CARBÓ

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març al recinte firal de la Gran Via, comptarà en aquesta edició amb 105 empreses catalanes, que són 17 més que l'any passat i marquen un nou rècord. El congrés, que rebrà més de 101.000 visitants, suposarà un impacte de 460 milions en l'economia catalana.

La fundació Mobile World Capital ha presentat aquest dimarts tota l'activitat que realitzaran al congrés els membres de la fundació. Així, el conseller d'Empresa i Coneixement ha anunciat que per primera vegada se superaran el centenar d'empreses catalanes al congrés. “El 2006 només hi va haver 16 empreses catalanes. Aquest any n'hi haurà 105”, ha destacat el conseller.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a seguir treballant “tots junts” per augmentar el retorn econòmic i social que representa la celebració del congrés, perquè serveixi per “crear indústria i riquesa”, però també millora en les condicions de vida dels ciutadans. “Estem avançant”, ha destacat.

José María Lassalle, secretari d'Estat de la Societat de la Informació i Agenda Digital, ha anunciat per la seva banda que el Pavelló d'Espanya acollirà 67 'start-ups' de tot el país (47 amb estand i 20 sense). A més, i per primera vegada, el secretaria tindrà presència al 4YFN, amb un estand amb 30 'start-ups' tecnològiques i 5 empreses de l'àmbit de la ciberseguretat.

Aleix Valls, director general de la Mobile World Capital, ha destacat que l'MWC ja no és només un congrés per a grans empreses, sinó que ve acompanyat de l'exitós 4YFN per a emprenedors, en què s'esperen 20.000 visitants. A més, aquest any se celebrarà per primera vegada a Montjuïc el Youth Mobile Festival, una fira paral·lela per introduir la tecnologia en més de 16.000 estudiants d'entre 10 i 16 anys de tot Catalunya.

A més, durant el congrés també es presentaran els resultats de diversos estudis basats en la 'big data'. El principal analitza el comportament dels visitants a la Sagrada Família (nacionalitats, trànsit, hores que arriben els visitants...), amb l'objectiu que els resultats es puguin fer servir per millorar la gestió de l'espai.

Notícies relacionades

També se celebraran durant la setmana prèvia al congrés 10 diàlegs a 10 districtes de Barcelona sobre la tecnologia, als quals els ciutadans poden assistir de forma gratuïta.

A més, novament, durant els dies del congrés el Mobile World Center exposarà les principals novetats d'empreses com Samsung, Huawei, LG i Lenovo que es presentin a la fira perquè els ciutadans les puguin veure abans que es llancin al mercat.