COMERÇ ELECTRÒNIC

Amazon inaugurarà el centre logístic del Prat el 4 d'octubre

El procés de selecció de treballadors començarà al maig

jgblanco37229910 visita puigdemont amazon el prat      foto danny caminal170210110028

jgblanco37229910 visita puigdemont amazon el prat foto danny caminal170210110028

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Recta final per a la construcció del centre logístic d'Amazon al Prat, que ja té data de posada de llarg -entre dels primers paquets-: el 4 d'octubre del 2017. Així ho ha anunciat el director general d'operacions d'Amazon a Espanya i Itàlia, Fred Pattje, en una visita a les obres en què ha participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El centre ocuparà una superfície de 63.000 metres quadrats, i donarà feina a més de 1.500 persones en tres anys, en el que suposa el segon gran centre logístic d'Amazon a Espanya. La firma ha invertit 200 milions d'euros en aquest centre. Està ubicat en uns terrenys pròxims a l'aeroport, i les obres avancen a gran ritme. A més del president, també han participat en la visita els consellers d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a més de l'alcalde del municipi, Lluís Tejedor.

La companyia ja ha iniciat la contractació de 40 tècnics i directius en l'àmbit de l'enginyeria, la seguretat o el control de qualitat. No obstant, segons ha anunciat Tejedor, el procés de selecció de la majoria de la plantilla començarà al maig, i es farà de forma estreta amb l'ajuntament de la localitat.

Durant la visita d'obres, Pattje ha explicat que Amazon va elegir el Prat per la seva posició com a porta d'entrada a Europa i per estar més a prop dels seus clients catalans, i ha destacat que "del total d'empreses espanyoles que utilitzen Amazon com a canal de venda 'on line', un 21% són catalanes".

Notícies relacionades

Per la seva part, Puigdemont ha manifestat que "aquesta inversió genera futur i esperança i, a més, insereix Catalunya en el futur, perquè el futur passa per crear llocs de treball en la logística i també en una economia en la qual cada vegada hi ha més pes de les tecnologies de la informació i la comunicació".

El centre d'Amazon al Prat serà el primer gran centre de la firma a Catalunya (servirà per enviar productes a Catalunya, Espanya i el Sud d'Europa), però no la primera inversió. La firma va obrir l'octubre del 2017 un centre per a entregues ultraràpides a l'àrea de Barcelona i un altre a Castellbisbal per a Amazon Pantry, el seu servei de compres per omplir el rebost.