HIPOTEQUES AMB SOBRECOST

Les oficines de vivenda de BCN ajudaran a reclamar les clàusules terra

Barcelona és la segona ciutat, després de Cornellà, que posa en pràctica un sistema de suport als afectats per les clàusules abusives

1
Es llegeix en minuts

El personal de les 10 oficines de vivenda de l'Ajuntament de Barcelona atendrà aquelles persones que necessitin ajuda per fer les seves reclamacions per clàusules terra o sobre la llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a la vivenda. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, l'advocat Martí Batllori i el jutge José María Fernández Seijó imparteixen des d'avui la formació per oferir aquest servei específic al personal de direcció, al personal de gerència i a les advocades de les 10 oficines de vivenda de la ciutat, al voltant de 40 persones.

"La formació té com a objectiu aconseguir que els ciutadans afectats per les clàusules abusives i per desnonaments per motius econòmics disposin de la millor informació per fer efectius els seus drets", ha informat la regidoria de Vivenda, que ha indicat que el servei s'activarà els propers dies i que editaran un full informatiu.

Notícies relacionades

Segons el consistori, aquest servei d'assessorament de clàusules terra està relacionat amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha determinat la retroactivitat de la devolució d'aquestes clàusules i també amb la confusió que ha generat entre les persones afectades el decret de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra, aprovat pel Consell de Ministres. El decret hauria de servir de mecanisme per garantir que les entitats bancàries tornin els diners cobrats per les clàusules terra als afectats sense haver de recórrer als tribunals, en un màxim de tres mesos, i sense costos per als afectats i serà obligatori per a les entitats bancàries si l'usuari ho reclama per aquesta via.

La decisió de l'Ajuntament de Barcelona emula l'adoptada per l'Ajuntament de Cornellà, que des d'aquest dilluns ha obert una oficina per ajudar els afectats per les clàusules terra en la seva reclamació contra la banca.