Uns 500 tractors ocupen l'avinguda de Maria Cristina a Barcelona

La Marxa Pagesa culmina a la capital catalana en defensa de la "dignitat del sector"

Tractorada a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Centenars de persones es concentren a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, on ha culminat la denominada Marxa Pagesa, uns 500 tractors procedents dels quatre punts cardinals de Catalunya. "Lluito per la dignitat de la pagesia", es pot llegir als petos verds que porten les persones convocades per Unió de Pagesos (UP) i que omplen aquesta zona de la capital catalana.

A la reivindicació s'hi han sumat també els sindicats de classe UGT, CCOO i USOC, així com la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. "Es tracta de fer visible l'activitat, de demostrar que existim i que volem seguir eixistint", ha declarat el secretari general d'UP, Joan Caball, abans de l'acte final amb els parlaments.

Notícies relacionades

Segons ell, mantenir aquestes feines significa també "preservar el país". Amb aquesta protesta, el sector es reivindica i vol encendre la llum d'alarma per la pèrdua d'explotacions familiars i de renda que experimenten des de fa anys. Al seu torn reclamen una remuneració adequada pel seu treball.

La marxa va començar dijous passat i ha finalitzat aquest dissabte amb l'entrada de la tractorada per l'avinguda de la Meridiana i el carrer de Sants, fins a arribar a l'avinguda de Maria Cristina.