La fiscalia alemanya acusa l'expresident de Volkswagen pel 'dieselgate'

La justícia investiga si Martin Winterkorn és culpable de frau per l'escàndol de la manipulació automobilística més gran de la història de la marca

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El setge judicial s'estreny sobre Martin Winterkorn. Un any i quatre mesos després que sortís a la llum que el gegant automobilístic Volkswagen havia manipulat fins a 11 milions dels seus vehicles amb motor dièsel, el cas conegut com a 'dieselgate', per esquivar la legislació mediambiental, l'expresident de la firma alemanya ha sigut acusat formalment per la Fiscalia de Braunschweig. El ministeri públic investigarà si és culpable de frau, segons ha anunciat.

Notícies relacionades

La decisió que afecta l'antic màxim responsable de l'empresa amb seu a Wolfsburg arriba després que la justícia hagi decidit ampliar la investigació de 21 a 37 persones que podrien haver sabut per endavant l'escàndol.

Segons la fiscalia, hi ha "prou evidències" per pensar que Winterkorn podria haver estat al corrent de la manipulació massiva dels seus vehicles. Aquests cotxes eren més contaminants del que estipulava i permetia la llei. Winterkorn va assegurar que desconeixia el que passava en la seva pròpia empresa.