COST D'UN SERVEI BÀSIC

Rajoy confia que plogui per abaixar el preu de la llum

El president del Govern descarta adoptar mesures extraordinàries per rebaixar la factura elèctrica

Rajoy, sobre la pujada de la llum: No tot en aquesta vida és culpa del Govern / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president del GovernMariano Rajoy, ha descartat aquest dijous adoptar mesures extraordinàries per rebaixar el preu de la llum i ha fiat el descens del cost en la pluja. "Plourà", ha assegurat Rajoy, que ha recordat que generar energia hidràulica ajudarà a abaixar el preu de la llum.

Rajoy ha assegurat que el preu de la llum es troba en nivells del 2015, i encara que ha pujat respecte al 2016, el Govern no contempla en aquest moment aprovar cap mesura, tampoc abaixar els peatges, que estan congelats.

En declaracions a Onda Cero, el president de l'Executiu ha dit que, segons els càlculs del Govern, el preu de l'electricitat pujarà, de mitjana, respecte al 2016, uns 100 euros anuals (8 euros al mes), i ha atribuït aquest increment al fet que l'any passat va ser "excepcionalment bo" per la caiguda del preu del petroli.

El cap de l'Executiu ha indicat que l'augment de l'electricitat no afecta només Espanya, sinó també altres països de la UE. En aquest punt, ha assenyalat que els preus del megawatt/hora d'avui, dijous, 26 de gener, se situen en 89 euros a Espanya, davant els 110 euros d'Itàlia o Suïssa, o els 109 euros a França.

Notícies relacionades

A més, ha apuntat que a Espanya també l'està afectant la "situació complexa" de les centrals nuclears a França i la falta d'aigua i energia solar dels últims mesos, encara que ha afirmat que aquesta situació començarà a millorar amb les pròximes pluges. "Produir l'electricitat amb aigua és molt més barat, i amb vent, també", ha dit el president.

Dit això, ha admès que és un tema "preocupant" que afecta "la butxaca dels espanyols i la competitivitat de les empreses".