La fiscalia obre diligències davant la forta pujada del preu de la llum

L'organisme del Tribunal Suprem sosté que actua en defensa de consumidors i usuaris

bombilla

bombilla

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

La Fiscalia Civil del Tribunal Suprem ha obert aquest divendres diligències per investigar les raons que estan originant els successius augments de preu que han experimentat els últims temps els rebuts de la llum. El ministeri públic sosté que actua en defensa de la protecció dels interessos dels consumidors i usuaris, per determinar la realitat i la naturalesa d'aquests fets.

El preu mitjà del mercat majorista elèctric ha arribat aquest divendres als 88 euros per megawatt i hora, xifra que contrasta amb els 60,49 euros del mes de desembre. Durant aquesta setmana s'han produït pujades diàries del 2,5% (dijous, i el 8% dimecres).

Notícies relacionades

Des de la reforma de l'any 2014, la llei d'enjudiciament civil habilita els fiscals a iniciar les anomenades "accions de cessació" per defensar els interessos difusos de consumidors i usuaris, que sense l'actuació del ministeri públic quedarien indefensos. 

En una nota, la Fiscalia General de l'Estat precisa que el ministeri públic actua a tot Espanya com a defensor de l'interès públic tutelat per la llei, en aquest cas a l'empara de l'article 11.5 de la llei d'enjudiciament civil.