CONSUM

Multitudinari dia de compres per l'inici de les rebaixes

Milers de ciutadans aprofiten l'inici oficiós dels descomptes d'hivern

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Poca gent diria que les rebaixes  ja fa dies que han començat en alguns comerços si es té en compte l’aspecte que les artèries comercials de Barce-lona presentaven aquest dissabte. Les botigues ara poden fer rebaixes tot l’any, i moltes s’hi havien avançat, però el 7 de gener és sinònim de descomptes i desenes de milers de consumidors es van llançar ahir als carrers en part perquè les marques del grup Inditex, El Corte Inglés i Desigual, a més de molts petits comerciants, continuen esperant el 7 de gener per iniciar les ofertes.

La ciutat de Barcelona ja era un formiguer al migdia, després d’un inici pausat potser a causa del fred. Els cartells de Rebaixes pengen de la gran majoria de botigues, amb ofertes lleugerament per sota de les que hi havia l’any passat: de mitjana els descomptes són de fins al 50%, quan en anteriors campanyes hi havia fins al 70% d’oferta. «El consum està remuntant, ja no hi ha necessitat de fer tantes ofertes», explicaven en una sabateria Casas.

La roba és l’estrella d’aquesta campanya, i les cues amb desenes de persones per pagar es podien trobar en botigues com Zara o H&M al portal de l’Àngel. També a El Corte Inglés, on a la planta de sabates una multitud demanava números per aprofitar els descomptes que s’oferien de fins al 50%.

La tecnologia també presenta certes baixades, però no tan massives com en rebaixes. Al centre MediaMarkt de Fontanella, que acaba d’obrir, les rebaixes eren denominades preus vermells, però amb menor quantitat d’objectes en oferta que altres anys.

Notícies relacionades

OPTIMISME / El comerç és optimista respecte de la present campanya. L’Associació Empresarial del Comerç Tèxtil i Complements (Acotex) estima que aquest any la facturació del sector augmentarà al voltant del 5%, i arribarà a 3.940 milions.

Els comerciants catalans també són optimistes, però cautelosos. «S’ha notat una mica de millora les últimes setmanes i esperem que continuï durant les rebaixes. Però hi ha hagut molta despesa des del Black Friday, per la qual cosa les vendes no seran gaire superiors a les de l’any passat», pronostica el secretari general de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya (ABC), Emiliano Maroto. H