Hisenda elimina el programa Padre en la pròxima campanya de l'IRPF

Els més de 19 milions de declarants podran usar el sistema de Renda Web de tramitació 'on line'

La campanya per a internet començarà el 5 d'abril i la general, a partir de l'11 de maig

 

  / PÉREZ CABEZA

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hisenda ha decidit suprimir el programa Padre de cara a la declaració de la renda del 2016, que es presentarà la primavera que ve. El Padre se substitueix pel sistema Renda WebRenda Web, que es generalitza per a tots els contribuents de l'IRPF.

El sistema Renda Web per tramitar l'esborrany o la declaració és per a tots els declarants, sigui quina sigui la naturalesa de les seves rendes. En la campanya passada no el van poder utilitzar els que tenien ingressos procedents d'activitats econòmiques.

El contribuent accedeix directament al servidor de l'Agència Tributària i afegeix qualsevol dada o renda, de manera que pot tramitar 'on line' sense necessitat de descarregar, com passava amb el programa Padre, el seu esborrany o declaració. La primera modalitat que Hisenda va decidir 'jubilar' va ser la de la declaració feta a mà. Ara li toca el torn al programa Padre.

En l'última campanya, l'Agència Tributària va calcular que es podien acollir a Renda Web, que va provocar a l'estrenar-se alguns col·lapses a la xarxa, més de 15,2 milions de declarants, xifra que suposa el 80% del total.

La pròxima campanya començarà el 5 d'abril per als que presentin la declaració per internet. La resta de la campanya començarà l'11 de maig i durarà fins al 30 de juny, segons el calendari tributari que ha publicat l'Agència Tributària.

SUBMINISTRAMENT ELECTRÒNIC   

Una altra de les novetats és el nou sistema de gestió de llibres registre a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària -SII- consistent en el subministrament electrònic dels registres de facturació, a partir de l'1 de juliol del 2017, que s'inclou en el decret de mesures tributàries aprovat pel Govern.

Notícies relacionades

El SII és obligatori per a empresaris, professionals i altres subjectes passius que tinguin el període de liquidació coincident amb el mes natural: grans empreses (facturació superior a 6.010.121,04 € l'any anterior), grups d'IVA i inscrits al Redeme (Registre de Devolució mensual de l'IVA).

Els que no estiguin obligats a acollir-se al SII ho podran fer de manera voluntària exercint l'opció en el model d'imprès 036: mes de novembre anterior a l'inici de l'any natural en què hagi de tenir efecte o al presentar la declaració de començament d'activitat (per al 2017: mes de juny del 2017). L'opció s'entendrà prorrogada per als anys següents mentre no es renunciï a la seva aplicació. La renúncia es farà en el model 036: mes de novembre anterior a l'inici de l'any en què tingui efecte. El període de declaració serà mensual.