Barcelona i Seat segellen una aliança per a la innovació i la mobilitat

La companyia espera obrir en uns tres mesos Metropolis:Lab, un centre de R+D a la capital catalana

31602173086 63a3e15ee5 o

31602173086 63a3e15ee5 o

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Seat emprendrà a Barcelona l’obertura en uns dos o tres mesos de Metropolis:Lab, el sisè centre d’investigació del grup Volkswagen (VW), el propietari de Seat, una iniciativa que suposa el primer pas del conveni firmat ahir entre l’empresa i l’Ajuntament de Barcelona per abordar de forma conjunta la innovació, la mobilitat sostenible, la posada en marxa de projectes emprenedors i la competitivitat industrial. En el nou laboratori s’analitzaran i buscaran solucions intel·ligents per a la mobilitat del futur, tal com va avançar EL PERIÓDICO.

El president de Seat, Luca de Meo, va recordar ahir que en aquest nou centre «es crearan almenys 50 llocs de treball per a enginyers i professionals altament qualificats». La seva ocupació principal serà trobar solucions per a la gestió digital del trànsit i sistemes de monitorització de vehicles, va explicar. «Compartim amb l’ajuntament el mateix compromís d’una mobilitat més sostenible, intel·ligent i més segura», va assenyalar.

Al principi, a les instal·lacions hi treballaran una vintena d’especialistes i després la plantilla s’ampliarà fins a uns 50. Tots ells treballaran en capacitats i competències relacionades amb la mobilitat intel·ligent, «combinant dades del vehicle i el seu entorn per desenvolupar aplicacions que utilitzaran totes les marques del grup Volkswagen». La companyia té cinc centres més d’aquest tipus: dos a la seu de VW a Wolfsburg, dos més a Berlín, un altre a Munic i un a San Francisco (Califòrnia, Estats Units).

Després de recordar que Seat és el primer inversor privat en R+D a Espanya, a la vegada que exportador, De Meo va indicar que Barcelona «entén la revolució tecnològica com Seat» i compta amb «l’entorn perfecte per posicionar-se com a hub en l’ecosistema digital europeu».

LIDERATGE DE LA CIUTAT

Notícies relacionades

L’alcaldessa Ada Colau, després de la firma del conveni, va destacar que el nou centre del grup VW «és una inversió molt important per reforçar el lideratge internacional de la ciutat i la responsabilitat socioambiental». A parer de Colau «cal buscar noves formes de cohabitació amb els vehicles, que han de ser menys contaminants amb l’objectiu de les zero emissions». També va dir que la capital catalana vol «liderar el canvi de paradigma cap a una mobilitat sostenible. És una oportunitat –va afegir– per reinventar-nos, avançar en ús més racional i intel·ligent del cotxe i el disseny de vehicles menys contaminants».

Colau i De Meo van firmar el conveni en presència del segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el vicepresident de relacions governamentals i institucionals de Seat, Ramón Paredes. Collboni va dir que l’acord amb Seat pretén també aprofitar el talent en les universitats i els centres d’investigació. «La forma de fer-ho és amb iniciatives econòmiques i inversions» a les qual l’ajuntament acompanya.