Zara obre una macrobotiga a la plaça de Catalunya

El comerç ocupa l'antic edifici del Banc de Bilbao que feia anys que era tancat

zara catalunya noticias grande

zara catalunya noticias grande

1
Es llegeix en minuts

Zara va obrir aquest dijous una de les seves botigues emblemàtiques més grans al número 5 de la plaça de Catalunya, en ple centre de Barcelona, amb més de 3.600 metres quadrats repartits en tres plantes i que compta amb les seves col·leccions de Woman, Man i Kids.

L'edifici és l'antiga seu del Banc de Bilbao, projectat el 1931 per l'arquitecte basc Eugenio Pedro Cendoya, també responsable del Palau Nacional de Montjuïc per a l'Exposició Internacional que es va celebrar a la ciutat el 1929. L'edifici feia anys que era tancat.

El projecte arquitectònic de la nova botiga l'ha dirigit l'arquitecta corunyesa Elsa Urquijo. La reforma s'ha centrat a preservar els principals elements arquitectònics de l'antic banc, com la cúpula de vidre, l'atri amb columnes i amb terres de marbre característics dels edificis civils de l'època i els murals que recorren l'escala de vianants.

Notícies relacionades

Zara, la marca ensenya del grup Inditex, té altres comerços a la zona més cèntrica de la ciutat, com l'edifici del Portal de l'Àngel, una botiga a Pelai, una altra al passeig de Gràcia amb Gran Via i una altra a la Rambla de Catalunya. A més, Inditex té altres de les seves ensenyes distribuïdes per la mateixa àrea comercial.

Seguint el pla mediambiental d'Inditex, la nova botiga segueix un concepte de sostenibilitat, tant pel que fa al seu procés de construcció com a la seva operació comercial.

Temes:

Inditex Comerç