SERVEI FUTURÍSTIC

Amazon obrirà un supermercat físic que no tindrà línia de caixes

Gràcies a diferents tecnologies, l'empresa analitzarà automàticament quins productes agafen els clients i els carregarà el rebut al seu compte d'Amazon

Arriba Amazon Go, el supermercat del futur. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Amazon ha revolucionat la compra 'on line' i també vol canviar els supermercats físics. La companyia ha anunciat que obrirà a principis del 2017 a Seattle (Estats Units) un supermercat que no tindrà línia de caixes: la tecnologia d'Amazon identificarà els seus usuaris i quins objectes agafen de les prestatgeries per carregar-los, després, l'import de la compra al seu compte.

El nou servei d'Amazon es diu Amazon Go, i ja està en proves per a treballadors de l'empresa. El primer súper d'aquesta mena tindrà 550 metres quadrats, i s'hi podran comprar tota mena de menjars preparats, 'snacks', llet, xocolata, formatge i altres productes bàsics, a més de "productes de marques famoses" i kits de plats per cuinar a casa, en què ja hi haurà tots els ingredients per preparar un plat en 30 minuts.

Notícies relacionades

Més enllà de l'oferta, la gràcia d'aquest supermercat és que prescindirà de la línia de caixes, sense haver d'esperar per pagar. Els clients, que hauran de ser usuaris d'Amazon Go, hauran de tenir instal·lada l'aplicació als seus telèfons, que hauran d'acostar a un lector per poder entrar al local. Després, els usuaris agafaran els productes que vulguin, i sortiran de la botiga directament, sense haver d'esperar-se.

"És possible per les mateixes tecnologies que utilitzen els cotxes sense conductor: visió per ordinador, diferents sensors aprenentatge automàtic", explica la companyia a la seva pàgina web. "La nostra tecnologia detecta automàticament quan els productes són agafats o tornats als prestatges i els situen en un carret de compra virtual. Quan acabes de fer la compra, pots sortir de la botiga. Poc després, carregarem el tiquet al teu compte d'Amazon i t'enviarem un rebut", explica la firma.