canvis en el món dels creuers

L'aposta de Royal Caribbean per Barcelona

La firma de creuers eleva el 20% el volum de creueristes espanyols a Europa aquest any

Dirigeix ara la seva estratègia cap a la Xina, on operarà amb cinc nous vaixells l'any que ve

 

  / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Royal Caribbean ha aconseguit els seus objectius en les singladures mediterrànies. La firma de creuers ha incrementat el 20% el volum de creueristes espanyols a Europa aquest any, segons dades ofertes per la naviliera, en una temporada que defineix com a «molt exitosa» per la incorporació del seu vaixell més gran i innovador, el 'Harmony of the Seas', que va establir la seva base a Barcelona amb més de 20 rutes pel Mediterrani.

«En el mercat espanyol només a Europa hem vist creixements pròxims al 20% en volum», va confirmar la directora general de Royal Caribbean International a Espanya i França, Belén Wangüemert, en una entrevista amb Europa Press en què va descriure la bona temporada viscuda per la companyia aquest any. Europa és el principal destí per al creuerista espanyol, que a més d’elegir com a opció favorita de viatge el creuer pel Mediterrani des de Barcelona, aquest any també s’ha decantat per les illes gregues, el Bàltic o els fiords. No obstant, arran de l’èxit, la firma de creuers ja mira cap a nous ports de potencial futur.

"Barcelona és un dels ports "Barcelona és un dels ports més importants d'Europa per a la nostra companyia", afirma Wangüemert

No és que Espanya hagi deixat de ser crucial per als vaixells de Royal Caribbean. Però en la companyia semblen entendre que el mercat xinès serà el centre del negoci creuerista dels pròxims anys. Mentrestant, Espanya està a l’epicentre de l’activitat mediterrània. De fet, el port de Barcelona és un dels més importants d’Europa per al sector «i especialment per a nosaltres, ja que és aquí on fem les operatives de 'turn around' més importants d’Europa», explica Wangüemert. A Royal Caribbean asseguren que el mercat del creuer encara té un índex de penetració baix a Espanya, de manera que compta amb un important marge de creixement.

Notícies relacionades

«Espanya és una aposta segura per a Royal Caribbean a Europa perquè tenim una base molt sòlida tant com a imatge de marca en el consumidor com en el suport del canal de distribució: les agències són clau per a nosaltres i elles confien en la nostra oferta perquè el nivell de satisfacció del client és molt alt», diu.

Mercats asiàtics

Però Royal Caribbean també té posada la mirada en els mercats asiàtics. Cinc nous vaixells s’estrenaran a la Xina l’any que ve. El 'Quantum of the Seas', al port de Xangai des del maig del 2015, ja ha demostrat el potencial xinès. El 'Quantum', juntament amb l’'Ovation of the Seas', el 'Mariner of the Seas', el 'Voyager of the Seas' i el 'Legend of the Seas', forma part de la flota més gran de les companyies de creuers que operen a la Xina.