bons indicadors

El 'brexit' no frena l'afluència de turistes britànics a Espanya

El nombre de visitants del Regne Unit augmentarà en la recta final de l'any

El creixement d'aquest mercat per a Espanya va ser del 13% fins a l'agost

Un grup de turistes britànics passegen disfressats pels carrers de Lloret el mes d’abril passat, quan es va celebrar el ’Lloretfest’.

Un grup de turistes britànics passegen disfressats pels carrers de Lloret el mes d’abril passat, quan es va celebrar el ’Lloretfest’. / JOAN CASTRO / ICONNA

2
Es llegeix en minuts

L'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña) espera importants creixements dels turistes procedents del Regne Unit durant el quart trimestre del 2016, de manera que descarta que el 'brexit' afecti el flux turístic procedent d'aquest país en els pròxims mesos. Així es recull a l'informe 'Conjuntura turística' (Coyuntur) sobre el quart trimestre elaborat per l'Institut d'Estudis Turístics (IET), dependent de Turespaña.

D'aquesta manera, continuaria la bona marxa del mercat britànic, el principal per a Espanya amb una quota superior al 20%, que va emetre 12,4 milions de turistes fins a l'agost, el 13% més que l'any anterior, amb una despesa d'11.266 milions, l'11,8% superior al del 2015.

En el seu conjunt, l'estudi preveu l'arribada de més de 13 milions de turistes durant l'últim trimestre de l'any, amb una despesa superior als 14.000 milions d'euros, que suposa superar en els dos casos els registres del 2015.

COTITZACIÓ DE LA LLIURA

La cotització de la lliura esterlina, que acumula una devaluació respecte a l'euro important des del referèndum, va repuntar aquest dimecres fins als 1,2267 dòlars, després de quatre jornades de caigudes, impulsada per les declaracions de la primera ministra britànica, Theresa May, sobre la idea que el Parlament britànic tingui un "paper important" en la sortida del país de la Unió Europea, i després d'advocar per un debat a la cambra legislativa "complet i transparent". Les afirmacions de la 'premier' britànica porten la lliura a una posició millor, encara que segueix en zones pròximes a la paritat amb l'euro (1,11 euros).

RÈCORD TURÍSTIC

Turespaña espera tancar l'any 2016 marcant un nou rècord d'arribades de turistes internacionals, que es podria situar per sobre dels 74 milions. Pel que fa a altres mercats, l'IET preveu que els països nòrdics i els Països Baixos també registrin considerables avanços, i serà una mica més moderat l'increment en les arribades de Bèlgica. Als països de Centreeuropa preveu que es mantingui el creixement a Alemanya i Suïssa, i en aquest últim país l'avanç serà superior. Al sud del continent, espera elevats increments de les arribades procedents de França i Portugal, i una mica més moderades en les arribades procedents d'Itàlia.

Notícies relacionades

Preveu la consolidació de la recuperació del mercat rus i una bona evolució dels turistes asiàtics i nord-americans, per la favorable situació econòmica, la fortalesa del dòlar respecte a l'euro, la bona marxa del mercat laboral i la tendència positiva de la renda disponible, encara que aprecia incertesa per les eleccions presidencials.

A Llatinoamèrica espera creixements dels turistes procedents del Perú i Colòmbia després de la supressió de visats, encara que la situació econòmica del Brasil i l'Argentina possiblement influirà en el debilitament d'aquests mercats.