JUDICI A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Un exconseller de CCOO nega les despeses que se li atribueixen per les 'black'

Rodolfo Benito recalca que les targetes de Caja Madrid estaven autoritzades i eren conegudes i consentides

Un exconseller de CCOO nega les despeses que se li atribueixen per les 'black'

EFE / J. J. GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller de Caja Madrid en representació de CCOO Rodolfo Benito ha obert aquest dijous una línia diferent de defensa en el judici per l'ús de la targetes 'black" que se celebra a l'Audiència Nacional. En primer lloc, ha ressaltat que aquestes targetes, de les quals s'atribueixen despeses per valor de 140.600 euros entre el 2003 i el 2010, estaven autoritzades, eren conegudes i estaven controlades. I, en segon lloc, ha afirmat que moltes de les despeses que s'atribueixen en els fulls Excel que serveixen de base en aquest cas són totalment falses.

Durant el seu interrogatori per part del fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón, Benito ha considerat, d'entrada, que aquests fulls Excel no són extractes bancaris amb les corresponents garanties sinó de "fins a tres documents diferents, tres fulls Excel amb firmes de persones diferents". "L'únic que reconec d'aquests fulls Excel", ha dit, "és el mal que m'han fet". En les qüestions prèvies a l'inici del judici diverses defenses van intentar que aquests fulls no constessin com a prova, però la seva petició no va prosperar.

Benito ha afegit respecte a càrrecs que s'atribueixen per l'ús de les targetes que no són certs: "No he estat mai en una joieria, no he comprat mai en un supermercat i no he pernoctat en hotels de Madrid perquè resideixo a Madrid". Encara més, ha insistit, entre les despeses efectuades hi ha un viatge a Bolívia, un país que assegura que no ha visitat mai.

Notícies relacionades

També ha matisat que va utilitzar la targeta a què, segons ell, tenia dret com a conseller de la caixa per a "despeses vinculades a la meva activitat com a conseller i inherents a la meva funció", i no de representació. Benito ha explicat que va rebre la seva targeta de mans del llavors secretari del consell d'administració, Enrique de la Torre, i que la potestat per decidir sobre les targetes i els límits de despesa d'aquestes corresponia al president de l'entitat, Miguel Blesa.

Benito va seguir utilitzant la targeta mesos després del seu cessament el 2010, ja que va entendre que ho podia fer fins a la nova constitució del consell.