Sindicats i patronal analitzen la sentència que equipara l'acomiadament d'interins i fixos

CCOO, UGT i CEOE es plantegen si són capaços de "governar junts" la situació generada per una resolució europea

1
Es llegeix en minuts

Els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Pepe Álvarez, i els presidents de la CEOE, Juan Rosell, i Cepime, Antonio Garamendi, es reuniran aquest dijous per abordar, entre altres assumptes, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) que equipara la indemnització per acomiadament a una treballadora interina amb la dels contractats fixos, així com la situació política.

Fonts sindicals i de la patronal han confirmat que a la reunió hi assistiran els dirigents de CCOO, UGT, CEOE i Cepime. Fernández Toxo va manifestar, abans de conèixer-se la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que l'emesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea en el mateix sentit "probablement" tindria cabuda a la reunió, ja que és un assumpte "candent". En aquest sentit, va assenyalar que des de CCOO "estem molt interessats a veure si som capaços de governar-lo junts" i va confirmar que ha tingut un contacte sobre aquest assumpte amb la ministra d'Ocupació i Seguretat Social en funcions, Fátima Báñez, però que "no ha anat més enllà de primers comentaris en aquest sentit".

Per Toxo, la directiva de què es deriva la sentència europea sobre equiparació de les indemnitzacions a fixos i temporals, i que té en compte la sentència del tribunal madrileny, s'ha de traslladar a l'ordenament jurídic espanyol "en la seva literalitat", és a dir, que eventuals i interins tinguin les mateixes condicions que els treballadors fixos.

A més, el líder sindical s'ha pronunciat sobre la incertesa de la situació política actual: "Estem en un moment d'impàs polític" i la trobada de dijous "també pot ser profitosa per parlar de projectes de futur".

MOCIÓ POLÍTICA

Notícies relacionades

Els grups parlamentaris han aprovat una moció per instar el Govern a obrir una taula de diàleg amb els agents socials, els partits i les administracions autonòmiques per negociar l'aplicació de les sentències sobre les condicions d'acomiadament dels interins. El PP va recolzar la proposta, encara que inicialment consideraven que no tenia sentit incloure els partits en aquesta negociació. 

El Ministeri d'Ocupació busca una fórmula per solucionar el problema, però que no vol equiparar les indemnitzacions per acomiadament dels treballadors eventuals amb la dels fixos (20 dies per any treballat) i planteja la fórmula acordada amb Ciutadans en el pacte de legislatura de l'agost per establir un contracte temporal amb indemnització creixent des dels 12 dies el primer any fins als 20 dies el tercer.