El Deutsche Bank es desploma i arrossega les borses europees

El gegant d'inversió alemany es desinfla el 8% en l'obertura de la Borsa de Frankfurt

El preu de les accions del gegant financer cau per primera vegada per sota dels 10 euros

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Deutsche Bank s'ha despertat aquest divendres amb una altra nova mala notícia. El gegant d'inversió alemany s'ha desplomat en l'obertura de la Borsa de Frankfurt fins al 8%, baixada que ha situat les seves accions a un valor mínim de 9,9 euros. És la primera vegada que el DB cau per sota dels 10 euros. A les 10 del matí, el banc registrava una caiguda del 7,08% fins als 10,1 euros.

Aquesta nova jornada negra del DB ha tornat a arrossegar tot el sector alemany a xifres en vermell. El Commerzbank, el segon banc del país, també s'ha desplomat fins a un 6,65% fins als 5,42 euros de valor per acció. El DAX, la borsa de Frankfurt, ha caigut fins al 1,77%. Grans empreses alemanyes també s'han vist afectades per la sagnia del DB. A les 10 del matí, Allianz queia el 2,89%, Bayer un 2,21% i Daimler el 2,17%.

Els mercats europeus també estan seguint el mateix camí a la baixa. L'EURO STOXX, l'indicador borsari que representa les 50 empreses més grans d'11 països de l'eurozona, també ha caigut el 2,02% en l'obertura. Especialment afectats s'han vist els bancs espanyols com el Santander, que queia el 4,59% en l'inici de la sessió, o el BBVA, amb un descens del 4,19%. L'Ibex 35 ha iniciat aquest divendres una caiguda del 2,05%, arrossegat pel sector bancari i Telefónica, que perdia més d'un 4% en l'obertura, després de suspendre la sortida a borsa de Telxius.

POSSIBLE RESCAT

Notícies relacionades

Els clients del Deutsche Bank s'han mostrat preocupats per l'estabilitat de l'entitat en una setmana en què s'ha parlat d'un possible rescat davant la impossibilitat del gegant bancari de fer front a l'astronòmica multa de 14.000 milions d'euros que la justícia nord-americana va presentar per possibles irregularitats en el seu negoci hipotecari.

Sembla que de poc han servit les paraules del seu director general, John Cryan, assegurant que l'entitat té una reserva de liquiditat de fins a 215.000 milions d'euros per fer front a tots els problemes.