JUDICI TARGETES 'BLACK'

El fiscal nega la vulneració de drets fonamentals en el cas de les targetes 'black'

El ministeri públic retreu a la defensa "intentar treure aigua de les roques" i aconseguir-ne "poca i no potable"

Demana al tribunal que prossegueixi el judici i rebutgi les al·legacions de la defensa

img 3707

img 3707

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El fiscal Alejandro Luzón s'ha oposat aquest dimarts amb contundència a les qüestions prèvies amb què els advocats dels 65 exconsellers de Caja Madrid i Bankia han intentat evitar el judici per les targetes 'black'. "La defensa ha intentat treure aigua de les roques i la poca que n'ha sortit no és potable", ha començat el responsable del Ministeri Públic el seu informe contra les al·legacions dels acusats.

Luzón ha posat aquest exemple per demanar a la Secció Quarta del Penal de l'Audiència Nacional que rebutgi totes les qüestions plantejades per les defenses entre ahir i aquest matí, entre elles, les relatives a vulneracions a drets fonamentals, com van esgrimir els lletrats dels expresidents de Caja Madrid i Bankia, Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

Notícies relacionades

El fiscal ha destacat la "generositat" de Bankia al facilitar uns correus corporatius amb els quals s'expliquen i es contextualitzen els fulls d'Excell en què es van reflectir les despeses personals dels exconsellers de les dues entitats a través de les targetes opaques que els va facilitar l'entitat.

Ha recordat que ni el dret a la intimitat ni el dret al secret de les comunicacions són il·limitats, i ha negat que s'haguessin vulnerat. En els correus, ha explicat, "es tracten temes corporatius, aliens a la intimitat". "Una altra cosa és que tinguin càrrega incriminatòria, però això no els converteix en íntims", ha afegit.