El Deutsche Bank cau a mínims en borsa i arrossega la banca a Europa

La banca espanyola paga la factura amb caigudes a la borsa

El gegant d'inversió alemany es desploma un 6,5% fins als 10,69 euros, les pitjors xifres en 24 anys

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si hi ha males notícies per al Deutsche Bank, hi ha males notícies per a Alemanya. El banc d'inversió alemany, el més potent del país i un dels més importants del món, s'ha desplomat aquest matí a la borsa amb una caiguda històrica del 6,5% que ara situa les seves accions en un valor de 10,69 euros, el nivell més baix en els últims 24 anys.

Notícies relacionades

Aquest nou cop als valors del Deutsche Bank ha arrossegat el sector bancari de tot Europa. A mig matí, l'índex borsari europeu EUROSTOXX estava en números vermells i presentava una caiguda conjunta de l'1,68%. Això ha fet que altres institucions financeres del continent hagin patit els constants problemes del gegant alemany. Així, l'italià UniCredit s'ha desplomat un 4%, l'alemany Commerzbank, un 3,9%, i el francès Credit Agricole, fins a un 2,9%. A Espanya, l'IBEX35 també ha notat aquestes conseqüències i ha caigut un 1,76%.

La patacada històrica del Deutsche Bank arriba dos dies després que la cancellera alemanya, Angela Merkel, assegurés en una entrevista al setmanari germànic 'Focus' que no es plantejava el rescat de la principal entitat financera del país. Aquest 2016 el Deutsche Bank ha perdut fins a un 50% del seu valor a la borsa, unes xifres que preocupen seriosament l''establishment' polític alemany. En el seu últim informe el Fons Monetari Internacional (FMI) va alertar que el banc que va finançar el miracle de la recuperació alemanya de postguerra ara és el prestamista de més risc a nivell mundial.