PROCÉS JUDICIAL

El jutge permet a Blesa tornar el que es va gastar amb la seva targeta 'black'

L'expresident de Caja Madrid reintegra 436.688 euros per suavitzar una possible condemna

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el 'cas Bankia', Fernando Andreu, ha aixecat parcialment l'embargament dels béns de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa perquè pugui tornar els 436.688 euros que es va gastar amb una de les targetes fiscalment opaques ('black') que es van repartir els consellers i alts directius de la institució. Dilluns que ve comença el judici i reintegrar els diners és aconsellable per als acusats en cas que siguin finalment condemnats, ja que amplia les seves opcions que els rebaixin la pena.

El titular del jutjat central d'instrucció núm. 4 de Madrid ha desbloquejat els fons d'inversió que Blesa posseeix a Bankia Banca Privada i Bankia Fondos perquè ingressi aquesta quantitat al compte obert pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) en aquesta entitat. Entre els que ja han tornat els diners hi ha, entre altres, Rodrigo Rato, Ildefonso Sánchez Barcoj, José Manuel Fernández Norniella, Matías Amat, Luis Gabarda, Miguel Corsini, Juan Iranzo, Jorge Rábago, Luis Blasco Busquet, Arturo Fernández, Javier López Madrid i Virgilio Zapatero.

Notícies relacionades

El dia 1 de febrer, Andreu va ordenar l'obertura de judici oral pel cas de les targetes opaques, al veure prou indicis d'administració deslleial per part dels expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato, i de Sánchez Barcoj, exdirector financer de l'entitat, amb el propòsit d'apropiar-se de forma continuada i indegudament del patrimoni de Caja Madrid i Bankia.

Anticorrupció sol·licita sis anys de presó per a Blesa i quatre anys i mig per a Rato, penes que Bankia redueix a quatre i tres anys, respectivament. En total són 65 els usuaris de les targetes a qui s'acusa d'un suposat delicte continuat d'apropiació indeguda, amb penes diverses d'entre un i quatre anys de presó, segons si s'aplica l'atenuant de reparació de dany a l'haver tornat les quantitats gastades.