CRISI DE LES 'SUBPRIME'

Els EUA estudien imposar una multa al Deutsche Bank per les hipoteques escombraries

L'entitat alemanya cau el 8% en l'obertura de la Borsa de Frankfurt davant una possible sanció de 12.458 milions d'euros

 

  / ARXIU / EFE

1
Es llegeix en minuts

Revés al Deutsche Bank. El Departament de Justícia dels EUA pretén que el Deutsche Bank pagui una multa de 14.000 milions de dòlars (12.458 milions d'euros) pel paper que aquest banc alemany va dur a terme en el negoci de les hipoteques escombraries (la crisi de les 'subprime'), que va desembocar en una crisi global. Malgrat que aquesta xifra no és definitiva, els mercats han reaccionat i a l'obertura de la Borsa de Frankfurt les accions de l'entitat s'han desplomat el 8%. 

El banc alemany va explicar ahir a última hora a la premsa nord-americana que les negociacions amb el Govern de Washington "només estan començant", i que "no té cap intenció" de pagar una multa que pugi a les "xifres citades". L'entitat alemanya basa aquest plantejament en les xifres pagades fins ara per altres bancs pels mateixos fets.

El rotatiu econòmic 'The Wall Street Journal' també coincideix que els 14.000 milions de dòlars són una xifra "de partida" que es podria reduir significativament.

Notícies relacionades

La sanció respon al paper fet pel Deutsche Bank en la comercialització d'actius financers recolzats amb hipoteques escombraries entre el 2005 i el 2007, els anys previs a l'esclat de la crisi del 2008.

D'acord amb l'agència Bloomberg, el Deutsche Bank ja ha pagat prop de 9.000 milions de dòlars en multes i acords des del 2008. El 2014, el Bank of America va acordar pagar una multa de 16.500 milions de dòlars també pels seus negocis amb les hipoteques escombraries, la més alta fixada fins ara. Goldman Sachs, per la seva part, va arribar a un acord a principis d'aquest any per 5.100 milions de dòlars.