OMPLIR EL DIPÒSIT

El preu del gasoil puja un 1,3% i suma tres setmanes a l'alça

La gasolina també incrementa el seu cost un 0,9%

1
Es llegeix en minuts

El preu del gasoil ha pujat un 1,3% l’última setmana i acumula tres setmanes consecutives a l’alça, mentre que la gasolina s’ha incrementat un 0,9% i manté la mateixa tendència, segons dades del Butlletí Petroler de la Unió Europea (UE) recollides per Europa Press.

    En concret, el litre de gasoil marca un preu mitjà d’1,037 euros en l’assortidor i suma tres setmanes per sobre del llindar de l’euro. Les pujades del juliol l’acosten al màxim anual (1,055 euros), marcat a l’inici del juny. Aquest carburant, consumit per prop del 70% del parc automobilístic, registra actualment un preu un 7,7% superior al del gener, però es troba al mateix temps un 1,5% per sota del de la mateixa setmana d’agost.

PREU MITJÀ DE LA GASOLINA

Pel que fa a la gasolina, marca un preu mitjà d’1,156 euros, encara allunyat del màxim de l’any d’1,119 euros. Aquest combustible costa ara un 2,1% més que al gener i un 2,2% menys que la mateixa setmana del 2015.

    La Comissió Europea publica aquestes dades, corresponents a la setmana passada, en un moment en què el preu del petroli mostra una tendència descendent, fet que dóna a entendre que en la pròxima comunicació comunitària s’informarà de baixades.

Notícies relacionades

    El barril de Brent, de referència a Europa, es canvia per 46,8 dòlars, davant els 48,92 dòlars de la setmana anterior, en què va arribar als 50 dòlars.

    Amb els preus actuals, omplir un vehicle amb un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina costa 63,5 euros, fet que suposa un estalvi d’1,7 euros respecte a la mateixa setmana del 2015. En el cas del gasoil, omplir el dipòsit puja a 57 euros, fet que representa un estalvi per a la butxaca de prop d’un euro respecte a fa un any.