ELS PREUS DELS CARBURANTS

La gasolina s'abarateix en vigílies del pont del 15 d'agost

El preu del litre de gasoil queda per sota d'un euro

1
Es llegeix en minuts

Els preus dels carburants han arribat aquesta setmana a nivells mínims de l'estiu després d'abaratir-se més de l'1% en vigílies del pont del 15 d'agost, i el preu del litre de gasoil s'ha situat per sota de l'euro, segons dades del butlletí petroler de la Unió Europea (UE) recollides per Europa Press.

En concret, el preu mitjà del litre de gasoil ha marcat els 0,996 euros, després d'abaratir-se un 1,77% en la seva cinquena setmana consecutiva de caigudes, i ha quedat per sota de l'euro per litre per primera vegada des del mes d'abril.

Pel que fa a la gasolina, el seu preu aquesta setmana és d'1,121 euros el litre, després d'una caiguda de l'1,14% en la seva sisena setmana consecutiva de baixades.

Aquests preus mínims, que són els més barats per aquestes dates en els últims set anys, coincideixen amb el període de vacances d'estiu, en què es registra la quantitat de viatges en cotxe més elevada de l'any. Es preveu que durant el pont del 15 d'agost, amb tres dies festius a tot Espanya, es registrin un gran nombre de desplaçaments en automòbil.

ESTALVI A L'OMPLIR EL DIPÒSIT

Així, els conductors trobaran un alleujament a la butxaca, ja que omplir el dipòsit amb 55 litres de gasolina costa 61,6 euros, un 11,8% menys que l'any passat, amb un estalvi de més de 8 euros.

En el cas del gasoil, omplir el dipòsit puja actualment a 54,7 euros, gairebé un 10% menys que l'any passat, i representa un estalvi per a la butxaca d'uns 6 euros.

Aquesta disminució en el preu dels carburants coincideix amb la caiguda en la cotització del cru en les últimes setmanes, amb el barril de Brent, de referència a Europa, cotitzant actualment a 43 dòlars, i el de Texas nord-americà, a 41 dòlars.

PREUS A EUROPA

Notícies relacionades

Els carburants són més barats a Espanya que en la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu de venda al públic del litre de gasolina se situa en 1,271 euros i en 1,303 euros, respectivament. Per la seva banda, el litre de gasoil costa 1,1 euros de mitjana a la UE, i 1,09 euros, a l'eurozona.

El nivell més baix de preus finals respecte als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, tot i les pujades de l'IVA, els impostos més elevats i els nous gravàmens al biodièsel, segueix tenint en general una pressió fiscal més baixa.