TECNOLOGIA

Nintendo cau un 18% en borsa perquè preveu que Pokémon Go tindrà un impacte "limitat" en els seus comptes

La firma japonesa assenyala que l'aplicació gratuïta la desenvolupa la nord-americana Niantic

1
Es llegeix en minuts

Les accions de Nintendo han caigut aquest dilluns un 17,72% a la borsa després de reconèixer el grup que espera un impacte "limitat" en els seus resultats per Pokémon Go, l'aplicació de realitat augmentada per atrapar les populars criatures creades per la companyia nipona i que ha desencadenat una autèntica febre a tot el món. Els títols del fabricant japonès de videojocs s'han desplomat fins als 23.200 iens a la Borsa de Tòquio, veient així una mica minvada la revalorització experimentada des del llançament el 6 de juliol de Pokémon Go, que havia portat Nintendo a duplicar el seu valor en borsa.

Notícies relacionades

En un comunicat emès divendres passat, la multinacional japonesa creadora de Super Mario i Zelda va assenyalar que és l'estudi nord-americà Niantic qui desenvolupa l'aplicació gratuïta i va recordar que compta amb una participació de només el 32% en The Pokémon Company, societat que gestiona la marca Pokémon. "A causa d'aquest esquema comptable, el benefici que es reflecteix en els resultats consolidats de la companyia és limitat", ha assenyalat Nintendo.

La multinacional japonesa publicarà els resultats corresponents al seu primer exercici fiscal, entre els mesos d'abril i juny, el dia 27 de juliol. En el seu últim exercici fiscal, Nintendo va obtenir un benefici net atribuït de 16.505 milions de iens (131 milions d'euros), 60,5% menys que un any abans, mentre que les seves vendes van sumar 504.459 milions de iens (4.005 milions d'euros), un 8,2% menys.