CONCENTRACIÓ

El Grupo Bimbo conclou l'adquisició de Panrico

L'operació es tanca poc després que el Tribunal Suprem avalés l'ERO que l'adquirida va executar el 2013

1
Es llegeix en minuts

Grupo Bimbo ha conclòs l’adquisició de Panrico al rebre les autoritzacions de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) espanyola i de l’Autoritat de la Competència portuguesa, i després que el Tribunal Suprem hagi validat l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que Panrico va executar l’any 2013.

L’adquisició inclou la totalitat de les accions de Panrico i la venda simultània a Adam Foods de les marques de pa de Panrico, així com altres actius per a pa i derivats a Espanya, Portugal i Andorra, ha informat Grupo Bimbo.

Amb aquesta operació, Bimbo es consolida a Espanya i Portugal, incorporant marques com Donuts, Donettes, Bollycao, La Bella Easo, Eidetesa i Qé!, a més de l’impacte a la seva xarxa de distribució i fàbriques.

El director general de Bimbo Iberia, José Manuel González Guzmán, va destacar que la suma de marques i l’experiència en el sector de les dues companyies «permetrà capitalitzar les noves oportunitats que sorgeixin en un mercat molt competitiu».

El pacte assolit el juliol del 2015 entre Bimbo i el fons de capital risc nord-americà Oaktree –fins ara propietari de Panrico– es va tancar en 190 milions d’euros, tot i que fonts pròximes a l’operació van confirmar que l’import serà lleugerament superior a l’incloure també la divisió de negoci dedicada al pa de motllo, que en l’acord original no hi sortia.

PER SEPARAT / Un cop hagi conclòs l’operació, tant Panrico com Bimbo continuaran operant per separat, seguint amb la seva activitat normal de negoci.

Notícies relacionades

Grupo Bimbo compta amb 163 plantes i més de 1.600 centres de venda localitzats en 22 països d’Amèrica, Europa i l’Àsia, i té una de les xarxes de distribució més extenses del món, amb més de 2,6 milions de punts de venda, 53.000 rutes i 128.000 col·laboradors.

El grup és present a Espanya i Portugal, amb 2.000 treballadors i vuit plantes, a través de la seva filial Bimbo Iberia, on comercialitza més de 100 referències diferents de les marques Bimbo, Silueta, Ortiz, Thins, Oroweat, The Rustik Bakery, Thomas, Martínez, Bony, Pantera Rosa, Tigretón, Eagle i Takis. 

Temes:

Empreses