COMPTES DE LA SEGURETAT SOCIAL

El Govern treu 1.000 milions més de la guardiola de les pensions

El Ministeri d'Ocupació justifica el segon reintegrament del juliol per la necessitat de pagar l'IRPF dels pensionistes

 

  / EFE / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat de 1.000 milions d'euros del Fons de Reserva per liquidar l'IRPF de les pensions, ha informat el Ministeri d'Ocupació. Segons recorda aquest departament, cada any, el sistema abona aquest mes la quantitat corresponent a l'impost sobre la renda al qual estan subjectes les pensions que paga la Seguretat Social.

"Aquesta circumstància exigeix al sistema un desemborsament excepcional que requereix una necessitat addicional de liquiditat, raó per la qual cal realitzar una disposició de les reserves", argumenta. No és la primera vegada que la Tresoreria de la Seguretat Social recorre a la guardiola de les pensions per pagar l'IRPF de les pensions.

Aquesta quantitat es finança en part gràcies als rendiments de les inversions del mateix Fons de Reserva. Aquesta rendibilitat arriba als 27.521 milions d'euros, l'equivalent al 51% de l'import de les dotacions realitzades. Del total, 1.426 milions corresponen al període transcorregut des de començament d'any.

SEGON REINTEGRAMENT AL JULIOL

Notícies relacionades

Després del compliment amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el valor del Fons se situa en 24.207 milions d'euros (preu d'adquisició), quantitat equivalent al 2,24% del PIB del 2015, si bé el valor de mercat arriba a una xifra superior, 25.604 milions d'euros, el 2,37% del PIB.

La Tresoreria General de la Seguretat Social va disposar l'1 de juliol passat de 8.700 milions d'euros del Fons de Reserva per pagar les pensions contributives.

Temes:

IRPF Pensions