El benefici d'Iberdrola es va reduir el 3,3% fins al juny

L'elèctrica acusa la falta de resultats extraordinaris, que sí que va tenir un any enrere

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Iberdrola va obtenir un benefici net de 1.456,7 milions d'euros fins al juny, un 3,3% menys que en el mateix període del 2015, segons ha comunicat avui la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El descens s'explica pels extraordinaris registrats en el mateix període del 2015 -220 milions per la reversió d'una provisió fiscal-, sense els quals el benefici net augmentaria un 13,9%.

El resultat brut d'explotació s'ha situat en 3.892 milions d'euros, un 1,4% més que en el primer semestre de l'any passat; mentre que els ingressos han caigut un 7,6%, fins als 14.898 milions.

També ha impactat en els comptes l'evolució de les divises de referència de l'empresa: la devaluació de la lliura esterlina i el real brasiler no s'ha vist compensada per un dòlar més estable, explica l'elèctrica.

MENYS DESPESA FINANCERA

Notícies relacionades

No obstant, Iberdrola assenyala que l'increment del benefici net -en termes recurrents, és a dir, sense tenir en compte extraordinaris- s'ha vist impulsat per la bona evolució operativa dels negocis i la reducció de la despesa financera, que ha caigut un 30,3%.

La companyia assegura que està coberta davant l'impacte del 'brexit' i afirma en aquest sentit que ara com ara i per a aquest any la contribució de la lliura esterlina al benefici net del grup està coberta al 100% mitjançant derivats o altres instruments financers.